Prevezeni poljski turisti posle nesreće u Katovice

Prevezeni poljski turisti posle nesreće u Katovice

Srbija -
Naše preduzeće je kontaktirala ambasada Poljske sa molbom za pomoć, tako da smo organizovali prihvat, njihovo prebacivanje u Suboticu i dalji prevoz ka Katovicama u Poljskoj”, rekao je Vasović

SUBOTICA - Javno preduzeće "Suboticatrans" prevezlo je u Katovice 63 putnika iz poljskog autobusa koji je bio akter teške saobraćajne nezgode na auto-putu Beograd - Subotica kod Bačke Topole, a u kojoj su život izgubili jedan policajac, jedna državljanka Slovačke, dok su četiri policajca teže i lakše povređena.

Pomoćnik direktora ovog preduzeća Milan Vasović rekao je da su poljski turisti iz Subotice krenuli sa dva autobusa u subotu u kasnim večernjim satima, a u Katovice su stigli u nedelju, oko 12.00 časova.

“Putnici iz autobusa su bili u situaciji da satima stoje pored auto-puta na 38 stepeni.

Naše preduzeće je kontaktirala ambasada Poljske sa molbom za pomoć, tako da smo organizovali prihvat, njihovo prebacivanje u Suboticu i dalji prevoz ka Katovicama u Poljskoj”, rekao je Vasović.

Danas se očekuje povratak autobusa iz Poljske, dok je poljski autobus, sa smrskanom prednjom desnom stranom, došlepan u "Suboticatrans".

“Drago nam je da smo bili u situaciji da pomognemo ljudima koji su bili u nevolji, jer je situacija bila zaista teška, a dan je bio paklen", rekao je Vasović.

Policajac Slavoljub Binić koji je izgubio život u subotnjoj saobraćajnoj nesreći biće sahranjen sutra na pravoslavnom groblju Dudova šuma.

Njegov kolega Nemanja Stojčić koji je zadobio teške telesne povrede i bio smešten na odeljenju reanimacije Opšte bolnice u Subotici, danas je prebačen na lečenje u Novi Sad.

Uzrok nesreće se utvrđuje, mada mediji spekulišu da je vozač zaspao. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i danas bi trebalo da se nađe pred isražnim sudijom Osnovnog suda u Subotici.

U subotu oko 14.40 autobus koji je prevozio turiste sa letovanja iz Bugarske u Poljsku naleteo je i pokosio u zaustavnoj traci auto-puta pet saobraćajnih policajaca, koji su vršili uviđaj saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovala državljanka Slovačke.

Slovakinja i jedan policajac su izgubili život, dva policajca su zadobila teške telesne povrede i nalaze se na lečenju u Novom Sadu, dok su dva policajca nakon ukazane pomoći pušteni kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja