KORONA MIRUJE U LOZNIČKOM KRAJU: Zabeležene dve upale pluća
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

presek

KORONA MIRUJE U LOZNIČKOM KRAJU: Zabeležene dve upale pluća

Srbija -

LOZNICA - Mada je korona došla u fazu osetnog mirovanja i dalje je za nekoga kobna pa je tokom jučerašnjeg dana na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice preminuo jedan pacijent, dvanaesti ovoga meseca.

Na bolničkom lečenju je 40 osoba, kao i dan pre, jedan pacijent je intubiran, a dva su na neinvazivnoj respiratornoj podršci. U Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ ponovo je bilo manje od sto pregleda, primljena su 93 lica, od toga je 36 došlo na prvi pregled sa simptomima moguće kovid infekcije, a infektologu je upućeno njih osamnaest.

Ambulanta Infektivnog odeljenja primila je 39 pacijenata od kojih jedanaest nije ranije dolazilo zbog kovida dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 54 snimka pluća otkrila dve nove pneumonije. Virus se primirio i u Mačvanskom okrugu gde balansira oko pedesetak pozitivnih. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje juče u okrugu potvrđeno 55 pozitivnih uzoraka na kovid -19, pet više nego dan pre, a ponovo ih je više od polovine u Šapcu koji je imao 29 novozaraženih.

Pozitivno je četrnaest Lozničana, pet žitelja Bogatića, po dva Koceljeve, Krupnja i Malog Zvornika, jedan u Vladimircima dok Ljubovija nije imala novopozitivnih. Nastavljeno je smanjenje broja bolesnih, za deset, pa trenutno boluje 791 stanovnik okruga. Šabac ima 322 obolela, Loznica 216, Bogatić 97, Vladimirci 59, Krupanj 44, Koceljeva 27, Ljubovija 15, a najbolje se drži Mali Zvornik u kome jedanaest osoba boluje od korone.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track