NAGRADA TALENTI 2021: Nagrađeno 70 đaka i 60 mentora, među njima je i šestoro mladih Subotičana
Foto: N.H.

pohvale

NAGRADA TALENTI 2021: Nagrađeno 70 đaka i 60 mentora, među njima je i šestoro mladih Subotičana

Srbija -

SUBOTICA – Nagrade Talenti 2021 dodeljene su najuspešnijim učenicima u oblasti nauke i umetnosti i ove godine, a tradicionalno ih dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine. Pohvale ina svečanosti u Novom Sadu, a među nagrađenima je i više učenika iz Subotice.

Svečanosti su prisustvovali samo učenici i mentori, zbog epidemiološke situacije i preduzetih mera. Pohvale su đacima poslate poštom n adresu škola koje pohađaju, a novčane nagrade su uplaćene na dostavljene račune, Pokrajinske nagrade Talenti 2021 dodeljuju se za vrhunske rezultate u protekloj školskoj godini, na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika, uručene su u holu Pokrajinske vlade. Diplome sa pojedinačnim novčanim nagradama dobilo je 70 đaka i 60 mentora, a dodeljene su 144 pohvale za postignute rezultate, saznajemo od Snežane Stanković, sekretara Komisije.

Subotica
foto: N.H.

Iz Subotice je nagrađeno šest đaka i njihovih mentora, uručene su im diplome i novčane nagrade, a pohvaljeno je devet talentovanih subotičkih učenika.

Učenik Dario Vajda je nagrađen u oblasti matematike, a najtalentovaniji mladi fizičar je Aleksandar Rašković i mentori Alan Pavluković i Jasmina Dulić, svi iz gimnazije „Svetozar Marković", u oblasti informatike Mateja Srejić, učenik OŠ „Sonja Marinković“ i mentorka Dejana Vasiljević, u oblasti muzike Sara Jović i Magdalena Temunović, učenice Muzičke škole i mentorke Tara Glončak Karapandžić i Mira Temunović, a u oblasti likovne umetnosti Nastja Jozić, polaznica likovne radionice "EmArt" i mentorka Emilija Grubanov Martinek.

Dodeljene su i pohvale subotičkim đacima Muzičke škole, Katarini Ivanković Radaković, Danijeli Zvekić, Luciji Berta, Mariji Milanko, Marku Kujundžiću i Njerš Bako Ramoni, u oblasti hrvatskog jezika pohvaljen je Tomislav Mačković i Andreja Mandić, učenici OŠ „Matko Vuković“, i u oblasti likovne kulture Mate Erdelji Pataki, učenik OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, đak učiteljice Emilije Grubanov Martinek, iz čije radionice su iznjedreni mnogi mladi talentovani đaci, a više nagrada je ponela i njihova učitečjica i mentorka.

(Kurir.rs/N.H. foto N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track