KORONA U LOZNICI: Drugi dan uzastopno nema preminulih na kovid odeljenjima
Ilustracija, Foto: Kurir.rs/T. Ilić

epidemija

KORONA U LOZNICI: Drugi dan uzastopno nema preminulih na kovid odeljenjima

Srbija -

LOZNICA – Drugi dan uzastopno nema preminulih na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice gde se trenutno nalazi 29 pacijenata, jedan više nego juče, dva su intubirana i na mehaničkoj su ventilaciji. U Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ juče su obavljena 72 pregleda, osam više nego dan pre, 44 pacijenta javila su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Sedam pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu, gde je ukupno obavljeno 26 pregleda, a sedam osoba nije ranije dolazilo dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 23 snimka dijagnostikovala jednu novu pneumoniju. Na području Mačvanskog okruga neodlučni koronavirus čas je gore, čas dole pa je tako tokom jučerašnjeg dana zabeleženo 50 pozitivnih uzoraka na kovid-19, deset više nego dan pre, dok je broj obolelih smanjen za trinaest i sada ih je 608.

Šabac ima 27 pozitivnih, više nego svih ostalih sedam mesta u okrugu zajedno, a dvocifrena je još samo Loznica sadvanaest novozaraženih. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje tri pozitivna ima Krupanj, a po dva Bogatić, Vladimirci i Ljubovija, u kojoj ih od 13. decembra do juče nije bilo, dok je po jedan novozaraženi stanovnik Koceljeve i Malog Zvornika. Šabac je opet iznad tri stotine bolesnih, 307, Loznica ima 149, Bogatić 45, Vladimirci 37, Koceljeva 29, Krupanj 24, Mali Zvornik 12, a Ljubovija pet osoba koje se leče od kovida.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja