KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: 21 novozaraženi, hospitalizovano 29 pacijenata
Foto: Kurir/T.S.

dato 2.046 doza vakcina

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: 21 novozaraženi, hospitalizovano 29 pacijenata

Srbija -

Sa teritorije Pčinjskog okruga na kovid 19 testirano je 305 osoba. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 21 lice zaraženo koronavirusom.

Iz Vranja je 17 novoobolelih, dva iz Surdulice i po jedan inficirani iz Preševa i Bujanovca.

Prema podacima ZC Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 131 pregled, 79 prvih i 52 kontrolna. Urađena je 71 laboratorijska analiza, četiri PCR i 84 antigenska testa. Od toga 16 je pozitivno na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 29 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoničkoj potpori je 20 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta, a otpušten jedan. U kovid bolnicama je 129 slobodnih mesta.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljen je 41 pregled. Urađena su 22 antigenska testa. Rezultati su pokazali da je jedno dete uzrasta 7 do 18 godina pozitivno na koronavirus.

"Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 2.046 doza vakcina", saopšteno je iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track