BLISTAVI UM MILANA IZ ČAČKA: Konstruisao vozilo koje će voziti ulicama DUBAIJA! Pogledajte ga (FOTO)
Foto: RINA

na tri točka

BLISTAVI UM MILANA IZ ČAČKA: Konstruisao vozilo koje će voziti ulicama DUBAIJA! Pogledajte ga (FOTO)

Srbija -

Da je za blistav um samo nebo granica dokazuje i Čačanin Milan Gojković. Ovaj inovator konstruisao je i trenutno usavršava prevozno sredstvo koje bi u budućnosti mogli voziti i šeici u Dubaiju. Reč je o vozilu koje ide na tri točka i predstavlja idealno rešenje za gradove sa uskim ulicama i tamo gde ima manjak parking mesta.

Milan Gojković, Čačak, Dubai, vozilo
foto: RINA

"Ovo je vozilo koje se pokreće pomoću pedala, ali takođe uključen je pogon na struju i solarni panel koji se dopunjuje tokom sunčanog dana što je idealno za zemlje koje su bogate sunčevom energijom, poput Ujedinjenih Arapski Emirati. Namenjen je za dva putnika, ali ima i prtljažnik pozadi, koji je idealn kada se ide u nabavku po gradu. Vozilo ima sve svetlosne signale kao na autu, pa čak i radio. Po našim zakonima registruje se kao tricikl i dostiže brzinu do 25 kilometara na čas", kazao je za RINU, Milan Gojković idejni tvorac vozila na tri točka.

Milan Gojković, Čačak, Dubai, vozilo
foto: RINA

On naglašava da je ovo vozilo idealn za mediterankse sredine, kao i za tursitičke gradove. Preveze vas od tačke A do tačke V, a pritom potrošnja je mala, a održavanje lako.

"Ne razmišljate o prostoru za parking i o mnogo još čemu. Jako je praktičan i nije štetan po okolonu kao automobili, Potpunoje ekološki napravljen, spoljašni izgled vozila može si prilagođavati kupcu", rekao je Milan.

Milan Gojković, Čačak, Dubai, vozilo
foto: RINA

Potpuno srpsko savremeno vozilo, biće pretstavljeno naredne godine na sajmu u Dubaiju 2022. godine.

"Mi smo ovaj projekat radili sami u našoj radionici što bi rekli "od glave do pete", svi delovi kupljeni su u Srbiji i nadam se da ćemo imati uspeha na promociji ovako neobičog tricikla. Već imamo zainteresovanih klijenata koji su iskazali razumevanje da radimo na usavršavanju produkta, i ponudimo ne samo zemljama UAE, već i na Evropsko tržište", dodao je Gojković.

Milan Gojković, Čačak, Dubai, vozilo
foto: RINA

Čačanski inovatori sigurni su da će ovakva ekološka vozila krstarit inostranim ulicama, ono što je nepoznanica jeste kako će se ovo savremeno vozilo zvati, pa su tvorci krenuli u potragu za kumom.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track