50 PRVIH PREGLEDA: Najnoviji kovid bilans u Loznici
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

presek

50 PRVIH PREGLEDA: Najnoviji kovid bilans u Loznici

Srbija -

LOZNICA - Od 93 pacijenta pregledana u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ tokom jučerašnjeg dana 50 se prvi put javilo zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju.

Desetoro je iz Trijaže upućeno infektologu, gde je ukupno obavljeno 26 pregleda, od kojih je četrnaest bilo prvih dok je Služba za radiološku dijagnostiku primila 46 pacijenata i dijagnostikovala šest novih pneumonija. Na kovid odeljenjima trenutno se nalazi 25 pacijenata, jedan više nego juče, od kojih je jedan intubiran i na mehaničkoj je ventilaciji.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje broj novopozitivnih u Mačvanskom okrugu je 84, poslednji put ih je više bilo pre skoro mesec dana, 29. novembra, kada je zabeleženo 87 zaraženih. Više je i obolelih za 33 i trenutno ih je 664 u okrugu. Najviše novozaraženih je u Loznici 39, sledi Šabac sa 28 dok je u opštinama bolja situacija.

Po šest pozitivnih je u Bogatiću i Vladimircima, tri Malom Zvorniku, po jedan u Koceljevi i Krupnju, a nije ih imala Ljubovija. Šabac i Loznica su sa trocifrenim brojem obolelih i imaju 317, odnosno 201, dok ih je u Bogatiću 45, Vladimircima 31, Koceljevi 28, Malom Zvorniku 21, Krupnju 17, a najbolje je u Ljuboviji gde boluju četiri osobe.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track