AKCIJA TREĆE DETE U KRUŠEVCU: Za 45 beba po 10.000 dinara
Foto: Shutterstock

za bebice rođene od Vidovdana do sada

AKCIJA TREĆE DETE U KRUŠEVCU: Za 45 beba po 10.000 dinara

Srbija -

BEOGRAD - U okviru akcije Treće dete, koju Grad Kruševac tradicionalno organizuje dva puta godišnje, pred Novu godinu i pred Vidovdan, poklon od 10.000 dinara dobili su roditelji 45 beba rođenih kao treće, četvrto ili peto dete u porodici.

Reč je o bebama rođenim izmedju dve akcije, odnosno od Vidovdana do sada.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja se obratila roditeljima, kazala je da je za populacionu politiku u budžetu Kruševca za narednu godinu predvidjeno 52,8 miliona dinara, što je deset miliona dinara više nego ove godine.

Predvidjeno je da poklon vaučer za decu rodjenu 1. januara umesto dosadašnjih 250.000 dinara bude 300.000 dinara, za novorodjenčad rodjenu na teritoriji Kruševca je umesto 5,3 miliona predvidjeno 7,2 miliona dinara, podrška porodici za trećeg i četvrtog djaka iznosiće 8,4 miliona, jednokratna novčana pomoć nezaposlenim porodiljama 21 milion, za poklon za djake prvake biće izdvojeno 8,5 miliona, a za prevoz materijalno ugroženih učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda srednjih škola 4,4 miliona dinara.

"Ovo je meni nadraža aktivnost u toku godine. Srećna sam što ste se odlučili da imate više od dvoje dece. Simbolična čestitka i novac koji dodeljujemo svake godine se uvećava. Na ovaj način Grad želi da pruži ohrabrenje i podršku roditeljima u radjanju i odgajanju dece, jer deca su naše najveće bogatstvo", rekla je Palurović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track