RAŠČIŠĆENI TRGOVI I ULICE U SUBOTICI: Ledena kiša napravila haos za vikend, zimske službe imale pune ruke posla! FOTO
Foto: Kurir/N.H.

padalo drveće

RAŠČIŠĆENI TRGOVI I ULICE U SUBOTICI: Ledena kiša napravila haos za vikend, zimske službe imale pune ruke posla! FOTO

Srbija -

SUBOTICA – Ledena kiša sa snegom u Subotici je stvorila dosta štete, ali su već danas rasčišćeni trgovi, zakrčeni čitavim stablima ili otpalim granama, otežalim zbog leda i snega na njima. Iako su bačene tokom vikenda velike količine soli na puteve, niko se nije nadao da će nevolja stići s neba.

1 / 8 Foto: Kurir.rs/N.H.

Naime, starija ili veća stabla su usled ledene kiše, okovana ledom, pod čijom težinom su se lomila, padala na parkinzima, šetalištima pa i ispred zgrada, preko vozila, ako su bila parkirana ispod ili blizu drveća.

Najviše su bili šokirani građani u centru grada, koji su čekali ispred gradske apoteke ili kupovali sportsku opremu u prodavnici pored nje, kada je posle 19 sati palo ogromno drvo, na sred šetališta. Jedna Subotičanka kaže da se slikala ispod tog drveta, pola sata pre nego što je palo.

Subotica
foto: Kurir/N.H.

Koren iskrivljenog drveta je isčupan, podigao deo asfaltnog puta, a okupljeni građani u centru su bili u čudu da im se ispred nogu pojavilo ogromno stablo. Na sreću, niko nije stradao, čak ni izlozi, jer je stablo palo na suprotnu stranu.

Na više mesta oštećeni su delovi automobila na koje su pali delovi drveća, nestalo je i struje u više ulica po naseljima, gde su se nakrivili stubovi rasvete, pa čak i jedan u centru kod Plave fontane. Na šetalištu, na mestu isčupanog drveta zjapi ogromna zemljana rupa, koju su nadležni ogradili, da neko ne bi stradao.

Subotica
foto: Kurir/N.H.

Danas su ekipe zimske službe i Čistoće i zelenila rasčišćavale nagomilane grane na putu i u centru Grada i širem centru, rasčišćena je Šenoina ulica u naselju Tokio, Grabovačka, slomljene grane kod škole Kizur Ištvan, koje se oslanjaju na kabel, Petrinjska ulica, više ulica na Kelebiji i drugim delovima grada. Do kasnih sati večeras su radile motorne terase, zimska služba je vozilom oblizila mesta i sekla grane koje su pretile da se obruše.Oko 20 sati motorne testere su radila i ispred igrališta na Prozivci.

Evidentirano je preko 40 slučajeva štete na više automobila, zbog palih strujnih kablova i nakrivljenih bandera. Ledena kiša je spirala bačenu so sa trotoara i gradskih puteva i saobraćajnica. Građani su prijavljivali kvarove i štetu nadležnim službama, pa su rasčišćeni i putevi do večernjih sati i uklonjene grane i drveće s kolovoza.

Nije pomoglo ni oko 175 tona soli koja je bačena tokom tri dana, a rukovodilac nadležnih u zimskaoj službi istakao je da je sve rasčišćeno, da je služba i dalje u prvom stepenu pripravnosti i da se prati meteorološka situacija.

Kurir.res/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track