PČINJSKI OKRUG, KOVID PRESEK: 22 zaražena koronavirusom, svi iz Vranja
Foto: T.S.

bilans

PČINJSKI OKRUG, KOVID PRESEK: 22 zaražena koronavirusom, svi iz Vranja

Srbija -

VRANJE - Sa teritorije Pčinjskog okruga na kovid 19 testirano je 440 osoba. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da su 22 osobe zaražene koronavirusom. Svi zaraženi su iz Vranja.

U ostalim opštinama okruga nisu zabeleženi novi slučajevi zaražavanja koronavirusom.

Prema podacima ZC Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 181 pregled, 113 prva i 68 kontrolnih. Urađeno je 119 antigenskih testova i 100 laboratorijskih analiza. Od toga 20 je pozitivnih na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 19 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je 12 pacijenta. Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent, a otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Za pacijente je 139 slobodnih mesta.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljena su 104 pregleda. Urađeno je 38 antigenskih testova. Analize su pokazale da je jedno dete uzrasta do sedam godina pozitivno na koronavirus.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 116.127 doza svih vakcina. U toku jučerašnjeg dana data je 91 vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

-Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 2.088 doza vakcina, navode iz ove zdravstvene ustanove.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja