KRUŠEVLJANI SKOČILI DA POMOGNU DEVOJČICI KRISTINI, ZA LEČENJE JOJ TREBA 200.000€: Mladi pesnici skupili 63.500 dinara (FOTO)
Foto: Ž.M.

U organizaciji Književne omladine Gimnazije iz Kruševca

KRUŠEVLJANI SKOČILI DA POMOGNU DEVOJČICI KRISTINI, ZA LEČENJE JOJ TREBA 200.000€: Mladi pesnici skupili 63.500 dinara (FOTO)

Srbija -

KRUŠEVAC - U organizaciji Književne omladine Gimnazije iz Kruševca održan je humanitarni pesnički program u cilju sakupljanja priloga za Kristinu Blagojević, učenicu drugog razreda Politehničke škole “Milutin Milanković”, koja je obolela od raka, a za čije lečenje u inostranstvu je potrebno 200.000 evra.

humanitarna akcija za Kristinu, Kristina Blagojević, Kruševac
foto: Ž.M.

U toku i posle pesničkog programa održana je humanitarna akcija u organizaciji Književne omladine Kruševačke gimnazije. Mladi pesnici su uspeli da sakupe oko 63.500 dinara, koji je odmah predat Kristininom ocu.

1 / 6 Foto: Ž.M.

Podršku ovoj akciji dalo je i Udruženje pesnika Srbije - Poezija SRB sa sedištem u Kruševcu, a prostor za manifestaciju je obezbedio Kulturni centar Kruševac. Zorica Šošić Maksimović je donirala 10 svojih knjiga “Stradanje Bosiljke Pasjanske, koje su poklonjene donatorima...

Kristina je rođena 9. septembra 2005 godine, živi sa roditeljima i dva brata u selu Globare. U leto 2021. godine konstantovano je da ima velike zdrastvene probleme. Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centra u Beogradu. Kristinu čeka postoperativna terapija, a roditelji nisu više u stanju da sami snose troškove lečenja i obratili su se humanitarnim organizacijama.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track