KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 220 novozaraženih, najviše u Šapcu
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 220 novozaraženih, najviše u Šapcu

Srbija -

Sudeći po brojkama iz prvih dana ove godine korona virus se ponovo budi i najavljuje nove probleme. Na početku godine ponovo je u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ broj pregleda premašio 150 i juče su lekari primili 154 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama.

Od toga se njih 99 javilo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Sedam pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu gde je ukupno obavljeno 28 pregleda, od čega je jedanast prvih dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 83 snimka pluća dijagnostikovala četiri nove pneumonije. U Opštoj bolnici trenutno se nalaze 22 kovid pacijenta, jedan manje nego juče, a jedan kovid pozitivan pacijent je preminuo i to je prvi ovogodišnji smrtni slučaj.

Prema prvom ovogodišnjem izveštaju šabačkog Zavoda za javno zdravlje u prva tri dana 2022. su na teritoriji Mačvanskog okruga povrđena 132 pozitivna uzorka na kovid -19, da bi juče bilo 88 više takvih, ukupno 220. Dvocifreni su Šabac sa 98, Loznica 74 i Bogatić 26 dok nijedna od ostalih opština nema više od šest pozitivnih koliko ih je bilo u Vladimircima i Ljuboviji. Pet ih ima Mali Zvornik, tri Krupanj, a dva Koceljeva. Poslednji put je više pozitivnih bilo 8. novembra kada je evidentirano 240 takvih osoba.

Broj obolelih je uvećan za 162 i trenutno u okrugu 1.073 osobe imaju taj problem. Boluje po 439 Šapčana i Lozničana, a od opština prednjači Bogatić sa 82 bolesna. Vladimirici imaju 37 građana koji se bore sa kovidom, Mali Zvornik 27, Koceljeva 19, Krupanj 17, a trinaest ih je u Ljuboviji.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track