STIPENDIJE ZA 56 NAJBOLJIH STUDENATA: Opština Varvarin ove godine će uložiti šest miliona dinara za mlade akademce
Foto: Kurir.rs

STIPENDIJE ZA 56 NAJBOLJIH STUDENATA: Opština Varvarin ove godine će uložiti šest miliona dinara za mlade akademce

Srbija -

Komisija za stipendiranje studenata opštine Varvarin krajem 2021. godine sprovela je konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije ove lokalne zajednice za školsku 2021/22 godinu.

- Budžetom opštine Varvarin za ovu godinu planirano je šest miliona dinara za stipendiranje naših najboljih studenata, koji studiraju na državnim fakultetima, na budžetu su i imaju ocenu višu od 8,00. Po odluci Komisije ukupno 56 studenata ove godine dobijaće po 9.000 dinara na mesečnom nivou od opštine Varvarin, a taj iznos je veći u odnosu na republičku, što je još jedan od pokazatelja da lokalna samouprava brine o budućim akademskim građanima, kaže predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević.

stipendije, Studenti, Varvarin
foto: Kurir.rs

Prema rečima Nikole Petrovića iz Opštinske uprave Varvarin, pravo na opštinsku stipendiju imali su studenti koji su u tekućoj školskoj godini prvi put upisali drugu godinu studija prvog stepena, osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije, godinu drugog stepena studija, master akademskih studija, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije i godinu trećeg stepena studija doktorske studije na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, na režimu finansiranja iz budžeta Republike Srbije.

stipendije, Studenti, Varvarin
foto: Kurir.rs

Opštinska uprava opštine Varvarin obavestila je studente koji ispunjavaju uslove, da se jave u prijemnu kancelariju Opštinskog uslužnog centra kako bi potpisali ugovore o stipendiranju u sredu i četvrtak, 5. i 6. januara ove godine. Radno vreme Opštinskog uslužnog centra 5. januara je od 7 do 15 časova, a 6. januara od 7 do 12 časova.

(Kurir.rs Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track