POJAČANA SAOBRAĆAJNA KONTROLA U NOVOM PAZARU: Pijani vozači isključeni iz saobraćaja
Foto: Dado Đilas

AKCIJA

POJAČANA SAOBRAĆAJNA KONTROLA U NOVOM PAZARU: Pijani vozači isključeni iz saobraćaja

Srbija -

NOVI PAZAR - Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja dvojicu vozača koji su u Sjenici i Tutinu vozili pod dejstvom alkohola, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Pazaru.

Policija je sinoć u Sjenici zaustavila automobil kojim je upravljao 20-godišnji vozač, sa 2,07 promila alkohola u organizmu, dok je u Tutinu zaustavljen 29-ogodišnji muškarac koji je vozio sa 1,67 promila alkohola.

Vozačima je odredjeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. Prisustvo od 1,6 do dva promila alkohola u krvi smatra se veoma teškim pijanstvom i kažnjava se sa 15.000 do 30.000 dinara, 12 kaznenih poena i zadržavanjem na trežnjenju u policijskoj stanici najmanje 12 sati.

Preko dva promila alkohola u organizmu smatra se potpunim pijanstvom, a u tom slučaju sledi 15 dana zatvora, 14 kaznenih poena i obavezno dvanaestočasovno trežnjenje u policijskoj stanici.

"Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju", saopštila je novopazarska policija.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track