PČINJSKI OKRUG: Još 80 zaraženih koronavirusom
Foto: T.S.

bilans

PČINJSKI OKRUG: Još 80 zaraženih koronavirusom

Srbija -

VRANJE - Na kovid 19 u prethodna 24 časa testirano je 457 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 80 osoba zaraženo koronavirusom.

Među novoobolelima 63 su iz Vranja, 8 iz Vladičinog Hana, 5 iz Surdulice, 3 iz Bujanovca i 1 iz Preševa. Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 187 pregleda, 116 prvih, 71 kontrolni. Urađeno je 100 laboratorijska analiza, 117 antigenskih testova. Od toga 35 su pozitivna na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 13 pacijenata. Svi pacijenti su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je 7 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta, a otpuštena 3. U kovid bolnici slobodne su 63 bolesničke postelje.

Ukupno 47 pregleda u prethodna 24 časa obavljeno je u Dečjoj kovid ambulanti. Na dalje lečenje na Pedijatriju poslato je dvoje dece. Urađena su 44 antigenska testa. Rezultati su pokazali da je dvoje dece pozitivno na kovid 19.

Od početka imunizacije zaključno sa 6. januarom, u Vranju je data 116.571 doza svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

U Vranju je u toku i vakcinacija protiv sezonskog gripa.

-Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 2.111 doza vakcina, navode iz ove zdravstvene ustanove.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track