BOŽIĆ U LOZNICI: Oko 140 traktora u prazničnoj vožnji kroz grad
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

vesela kolona

BOŽIĆ U LOZNICI: Oko 140 traktora u prazničnoj vožnji kroz grad

Srbija -

LOZNICA – Velikim svečanim defileom kroz centar grada najradosniji Hrišćanski praznik Božić su svojom prazničnom vožnjom u Loznici ulepšali traktoristi. Oko 140 traktora protutnjalo je gradom, a bilo ih je od onih starih pet, šest decenija, do najnovijih modela kao i nekoliko freza. Prema rečima Nikole Guševca, predsednika Auto-moto udruženja Loznice, sve je proteklo kako treba, a traktoristi su stigli sa svih strana.

Loznica, Božić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

- Imali smo razne modele ovih mašina, iz svakog lozničkog sela bilo je po nekoliko traktora, nekoliko traktorista došlo je iz okoline Šapca, a bila su dva, ili tri iz susedne Republike Srpske. Današnji, Božićni defile je i uvertira za veliku ‘’Traktorijadu’’ koja sredinom aprila, 16. i 17, treba da bude održana u Loznici, a na tom skupu očekujemo učešće i traktorista iz više evropskih zemlja i interesovanje je već sada veliko – kazao je on.

Loznica, Božić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Traktori ukrašeni srpskim zastavama, mnogi okićeni i badnjakom, su posle skupa na vašarištu u prigradskom naselju Klupci u centar grada stigli valjevskim putem, prošli centralni gradski Trg Vuka Karadžića, produžili Pašićevom, pored Gimnazije ‘’Vuk Karadžić’’, banjskom ulicom do lozničke ‘’Elektrodistribucije’’, a onda Bulevarom Dositeja Obradovića do šabačkog puta pa dalje ka mestu odakle su krenuli u vožnju. Kolona je bila veoma dugačka, a Lozničani su radoznalo posmatrali neobične mašine i iskoristili priliku da fotografijama ovekoveče nesvakidašnji defile.

Loznica, Božić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Osim Auto-moto udruženja Loznice organizaciju su podržali lokalna samouprava i Turistička organizacija grada, a da sve protekne u redu pobrinuli su se pripadnici lozničke saobraćajne policije. Inače, osim traktorista danas u svoje praznične vožnje imali bajkeri iz Moto-kluba ‘’Blek dragons“ koji su tako započeli novu sezonu kao i četrdesetak kamiondžije sa i bez prikolica koji su sirenama pozdravljali sugrađane izamivši mnoge na prozore i terase da vide šta se dešava. Božić u Loznici je svako obeležio na svoj način, a dobrom raspoloženju doprineo je i sunčan, mada prohladan, dan.

Kurir.rs/T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track