BOŽIĆNI PRIVREDNI DORUČAK: Nagrade za najbolje privrednike Rasinskog okruga (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

Regionalna privredna komora Kruševac

BOŽIĆNI PRIVREDNI DORUČAK: Nagrade za najbolje privrednike Rasinskog okruga (FOTO)

Srbija -

Tradicionalna manifestacija Božićni privredni doručak održana je danas u Regionalnj privrednij komori Kruševac na kojoj su sumirana ostvarenja privrede u 2021. godini i uručene nagrade najboljim kompanijama i pojedincima.

Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

V.D. direktora PKS RPK Kruševac Maja Marković je, otvarajući ovogodišnju manifestaciju privrednika Rasinskog okruga, izjavila da je privreda Rasinskog okruga u prošloj godini ostvarila natprosečne rezultate.

-U 2021. godini spoljnotrgovinska razmena u Rasinskom okrugu iznosila je 643,3 miliona evra (u periodu januar-novembar), što je za 34,8 posto više nego 2020, a u odnosu na 2012. je utrostručeno. U ovoj godini očekujemo dalji rast proizvodnje i spoljne trgovine, jer će biti izgrađen Moravski koridor od Pojata do Kruševca, Aerodrom u Rosuljama će početi da radi i biće stvoreni svi ostali infrastrukturni uslovi za pokretanje novih investicija. Aktivni smo u procesu dualnog obrazovanja što će stvoriti kvalifikovanu radnu snagu za nove investicije, a novu šansu privrednicima daće i Otvoreni Balkan, istakla je Maja Marković.

Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Vladika kruševački dr David Perović blagoslovio je godišnji susret privrednika u Komori ističući brojne uslove koje Rasinski okrug pruža privrednicima, a prvi hramovi u Kruševačkom kraju potiču još iz 6. veka što je velika tradicija, pored svih ostalih znamenitosti ovoga kraja, koje treba poštovati i unapređivati.

Miloš Nenezić, predsednik Skupštine Privredne komore Srbije, govorio je o rezultatima privrede u prošloj godini i izazovima koji predstoje u 2022. godini.

Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

-Privreda u Srbiji suočena je sa brojnim teškoćama koje je izazvala svetska pandemija virusa Kovid-19. Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić pomogli su u stvaranju povoljnih uslova za uspešno privređivanje, obezbeđene su najniže cene struje, gasa i drugih energenata, a u svetu su višestruko veće, kao i druge infrastrukturne uslove. Timski rad u Kruševcu na čelu sa opštinskim rukovodstvom i Bratislavom Gašićem omogućili su da privreda i naša lokalna zajednica stalno napreduju i budu među najuspešnijima u Srbiji, istakao je Nenezić.

Nagrade Privredne komore Srbije uručio je Miloš Nenezić, predsednik Skupštine ove privredne asocijacije. Jubilarna nagrada za 30 godina uspešnog rada prve regionalne televizije u Srbiji dodeljena je RTK Kruševac, a nagradu je primio direktor Đorđe Kovačević. Nagrada za poslovni rezultat uručena je kompaniji Kronberg i Šubert, koja je ušla u petu godinu uspešnog rada. Sada zapošljava 2.100 radnika, vodeći je izvoznik iz Rasinskog okruga i planira da duplira broj zaposlenih. Nagrada - Poslovni lider uručena je Lidiji Matejić Jovanović, generalnoj direktorki kompanije “Trgovina Matejić” za višegodišnji uspešan rad i preduzetnički duh ostvaren u prethodnom periodu.

Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Nagrada RPK Kruševac za doprinos razvoju lokalne zajednice pripala je Mesnoj industriji “Glidžić” iz Starog Trstenika, koja zapošljava 150 radnika, ima 19 svojih prodavnica i instalirala je novu modernu klanicu, a nagradu je primio vlasnik Žarko Glidžić. Priznanje za doprinos razvoju privatnog preduzetništva pripala je preduzeću “Marel” iz Kruševca. koje zapošljava 30 radnika. Uspešno radi na usvajanju novih proizvoda, a nagradu je primio direktor Vladimir Raičević. Priznanje za kvalitet proizvoda uručeno je kompaniji “Brami” iz Aleksandrovca koja je počela da radi 1978. godine kao proizvodno-trgovinska radnja “Braća Miljković”. Firma proizvodi mušku i žensku konfekciju, radi poslove za Vojsku i Policiju, zapošljava 100 radnika i stalno inovira opremu i tehnologiju, a nagradu je primio direktor Saša Miljković.

Za uspešan razvoj turizma nagrađen je Jastrebac Lake Resort, firma koja upravlja vilama “Trajal” i “Idila” na Jastrebcu i stalno širi turističke i druge kapacitete ove najšumovitije planine u Srbiji. Za izvoznika godine proglašena je kompanija “Sweet Home” iz Brusa, koja se bavi gajenjem voća, izradom prehrambenih proizvoda, poseduje i hladnjaču, a nagradu je primila vlasnica Svetlana Miljković.

Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Za menadžera godine Rasinskog okruga proglašen je Kosta Antić iz Stalaća, koji je rođen 1928. godine, privatni preduzetnik je od 1959, a neprekidno radi više od 80 godina. Firma je pravi lider na Balkanu u proizvodnji brojnih metalskih proizvoda, poseduje jednu od najmodernijih alatnica u Srbiji i izvozi u 15 država Evrope.

1 / 8 Foto: Kurir.rs/Ž.M.

U ime nagrađenih na priznanjima se zahvalio Kosta Antić, koji je istakao da je njegov radni vek duži od 80 godina i dokazao da za uspešan rad ne postoje granice. Proizvodi njegove kompanije su konkurentni i na evropskom tržištu, jer je opredeljenje za kvalitet proizvoda najvažnije i iznad svega.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track