LOZNICA - PODNETA OSTAVKA: Gradonačelnik Petrović više nije član u Radnoj grupi za implementaciju projekta "JADAR"
Foto: Kurir.rs

POTVRĐENO IZ KABINETA

LOZNICA - PODNETA OSTAVKA: Gradonačelnik Petrović više nije član u Radnoj grupi za implementaciju projekta "JADAR"

Srbija -

LOZNICA - Ostavku na članstvo u Radnoj grupi za implementaciju projekta ‘’Jadar“, podneo je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, objavljeno je danas na sajtu Grada Loznice.

Osim te, jedne rečenice nema više pojedinosti zašto se odlučio na taj korak, vest je potvrđena iz njegovog kabineta, a pokušaji da se dođe do više informacija bili su neuspešni.

Odlukom Vlade Srbije Radna grupa za implementaciju projekta ‘’Jadar” obrazovana je 19. novembra 2020. godine. Kako je u odluci, koju potpisuje premijerka Ana Brnabić, navedeno njen zadatak je razmatranje ’’najsloženijih pitanja u oblasti implementacije projekta ‘’Jadar” i davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja u pogledu saradnje, analize implementacije tog projekta i koordinacije rada nadležnih organa i institucija u cilju pune i blagovremene implementacije operativnih pitanja’’.

Radna grupa ‘’Jadar’’ ima blizu trideset članova, predsednik je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, a neki od članova brojni državni sekretari i pomoćnici u ministarstvima, predstavnici kompanija i preduzeća EPS-a, ‘’Srbijavoda’’, ‘’Srbijašuma’’, ‘’Srbijagasa’’, ‘’Infrastruktura železnica Srbije’’, ‘’Puteva Srbije’’, i drugih.

U njoj su Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga i Vesna Prodanović, generalni direktor ‘’Rio Sava Exploration’’, a u radu, kako je navedeno, mogu učestvovati drugi sekretar u Ambasadi Australije u Srbiji i direktor Svetske banke u našoj zemlji.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track