NENAD IVANIŠEVIĆ PREDSTAVIO RAZVOJNE ŠANSE AP VOJVODINA NA EXPO 2020: Ova 3 sektora imaju najveći potencijal za razvoj
Foto: AP Vojvodina

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam

NENAD IVANIŠEVIĆ PREDSTAVIO RAZVOJNE ŠANSE AP VOJVODINA NA EXPO 2020: Ova 3 sektora imaju najveći potencijal za razvoj

Srbija -

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević predstavio je razvojne šanse AP Vojvodina na svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju. Ivanišević je istakao da najveći potencijal za razvoj u pokrajini imaju sektori poljoprivrede, automobilske industrije i informacionih tehnologija.

"Sektor prateće automobilske industrije je poslednjih godina postao izuzetno važan jer u Vojvodini uspešno posluju fabrike svetskih giganata, kakvi su nemački Kontinental, britanski Aptiv ili američki Lir. IT industrija napreduje najvećom brzinom, a isped sebe ima praktično neograničeni prostor za dalji prosperitet", rekao je Ivanišević.

On je dodao i da je u cilju obrazovanja novih kadrova pre mesec dana otvoren Naučno-tehnološki park u koji su republička i pokrajinska vlada zajedno uložile 26 miliona evra i koji se prostire na 30.000 kvadratnih metara.

Posle prezentacije delegacija AP Vojvodine imala je brojne sastanke sa zainteresovanim predstavnicima drugih zemalja oko mogućnosti zajedničke saradnje u oblasti privrede i turizma.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track