SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Nezaposlenima do 300.000 dinara za osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva
Foto: Kurir/T.S.

pomoć

SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Nezaposlenima do 300.000 dinara za osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva

Srbija -

VRANJE - Raspisan javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu do 300.000 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i privrednog društva.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih lica. Grad Vranje raspisao je javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini. Ova mera namenjena je nezaposlenim licima za otpočinjanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnja, zanatstvo i usluge. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu do 300.000,00 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i privrednog društva.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih lica. Novčana sredstva se mogu koristiti za nabavku opreme, mašina, uredjaja za rad, o čemu korisnik subvencija mora priložiti odgovarajuću finansijsku dokumentaciju. Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se na adresu:Grad Vranje, Kralja Milana 1, lično ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja. Krajnji rok za podnošenje prijava je 14. februar.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track