NOVIH 5 USLUGA E-UPRAVE: I u Loznici odsad lakše do papira
Foto: Kurir/T.I.

Kampanja "Da kliknemo zajedno"

NOVIH 5 USLUGA E-UPRAVE: I u Loznici odsad lakše do papira

Srbija -

LOZNICA - Stanovnicima Loznice dostupno je još pet novih elektronskih usluga, a to im je omogućila lokalna samouprava uz podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Elektronskim putem Lozničani mogu podneti zahtev za dobijanje izvoda iz matične knjige rođenih, za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo, naknade za vantelesnu oplodnju kao i podnositi predstavke komunalnoj inspekciji i inspekciji za zaštitu životne sredine.

Loznica
foto: Printscreen/E Uprava

Loznica je jedna od 35 lokalnih samouprava u Srbiji koja je uz tehničku podršku programa Swiss PRO unapredila kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi, a građani od pre mogu dobiti i više usluga gradske uprave kao što su potvrde o biračkom pravu, upisa u birački spisak ili promene podataka u njemu kao i razne druge usluge državnih organa i ustanova. Razvojem elektronskih usluga omogućava se unapređenje efikasnosti rada lokalne samouprave, a žiteljima Grada Loznice omogućeno je da brzo i lako, bez čekanja pred šalterima, i dodatnih troškova imaju pristup javnim uslugama koje su u nadležnosti gradske uprave i ostvare određena prava. Inače, Loznica je jedna od prvih lokalnih samouprava čijih se novih pet eusluga našlo na portalu eUprave.

Kampanja ‘’Da kliknemo zajedno“ sprovodi se u okviru programa ‘’Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava švajcarska Vlada u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track