KORONA VIRUS U MAČVANSKOM OKRUGU: 3 pacijenta preminula, 86 na bolničkom lečenju
Foto: Kurir/T.I.

KORONA VIRUS U MAČVANSKOM OKRUGU: 3 pacijenta preminula, 86 na bolničkom lečenju

Srbija -

LOZNICA - Nažalost, posle ne tako lošeg početka godine korona je ponovo počela da pokazuje svoju mračnu stranu.

Posle vikenda sa dve preminule osobe, prvog februarskog dana uzela je još tri života pa je broj smrtnih slučajeva od početak godine povezanih sa kovidom ukupno četrnaest.

Trenutno je hospitalizovano 86 kovid pacijenata, nema intubiranih, a četiri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci. Smešteni su na Grudnom, Infektivnom i Internom odeljenju i u lozničkoj Opštoj bolnici kažu da je reč uglavnom o starijim osobama.

U Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ ponovo je obavljeno gotovo 250 pregleda (242), a za 119 osoba bio je to prvi dolazak lekaru zbog simptoma mogućeg kovida dok ih je 29 upućeno infektologu. Ambulanta Infektivnog odeljenja primila je 77 pacijenata, od kojih 31 nije do sada dolazio dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 99 snimaka pluća otkrila osamnaest novih pneumonija.

Iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje stižu bolji podaci, broj pozitivnih u utorak je manji za 188 u odnosu na prethodni dan, ima ih 625, a obolelih je manje za 54 i trenutno ih je 8.641. U Mačvanskom okrugu trocifreni su Šabac sa 301 i Loznica 111 pozitivnih, a od šest opština najviše ih je u Bogatiću 88, dok najbolje stoji Mali Zvornik sa deset.

Broj bolesnih u Šapcu je neznatno skliznuo ispod četiri hiljade, ima ih 3.996 dok su četvorocifreni još i Loznica sa 1.875 i Bogatić u kome je 1.068 obolelih. Od ostalih mesta okruga prednjače Vladimirci sa 466 obolelih, a i ovde je najbolja situacija u malozvorničkoj opštini gde se od kovida leči 206 osoba.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track