KOVID BILANS U VRANJU: Povećan broj prijema u dve kovid bolnice
Foto: Kurir/T.S.

presek

KOVID BILANS U VRANJU: Povećan broj prijema u dve kovid bolnice

Srbija -

VRANJE - Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirano je 916 građana sa teritorije Pčinjskog okruga. Rezultati analize potvrdili da je 489 lica zaraženo koronavirusom.

Iz Vranja su 263 inficirana, u Bujanovcu 84 , Surdulici 48, Vladičinom Hanu 33, Preševu 31, Bosilegradu 18 i Trgovištu 12 novoinficiranih.

U Kovid ambulanti ATD juče su obavljena 522 pregleda. Prvi put zbog simpoma koji ukazujuju na kovid infekciju pregledana su 193 lica.

Znatno je povećan broj hospitalizovanih u Zdravstvenom centru. U utorak je primjeno 19 pacijenata, a otpuštena su dva. Jedan je transportovan za Kruševac. U kovid bolnicama u Vranju sada se leči 76 osoba, koje su pozitivne i imaju upalu pluća. Kiseonik prima 38 pacijenata. Slobodnih mesta je 75.

Obavljen je 81 pregled u Dečjoj kovid ambulanti, manje nego kod prethodnog preseka, ali se povećao broj zaraženih. Od testirana 74 koronom je zaražno 56 deteta, 15 predškolskog i 41 školskog, podaci su Zdravstvenog centra Vranje.

U toku jučerašnjeg dana vakcinisale 33 osobe, od kojih je jedna iz Severne Makedonije.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju su date ukupno 118.103 doze svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track