KORONA VIRUS U MAČVANSKOM OKRUGU: Više od 500 novozaraženih, dva pacijenta preminula
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

KORONA VIRUS U MAČVANSKOM OKRUGU: Više od 500 novozaraženih, dva pacijenta preminula

Srbija -

Februar je loše počeo što se tiče korone u lozničkoj Opštoj bolnici pa je posle tri preminula u utorak sada odnela još dva života, prema zajedničkom izveštaju ove ustanove i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

Ukupno je od početka godine zabeleženo 16 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom zbog kojeg je povećan i broj hospitalizovanih osoba na kovid odeljenjima. Trenutno su na bolničkom lečenju 84 kovid pacijenta, četiri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a jedan je transportovan na lečenje u kovid bolnicu u Batajnicu.

Broj pregleda u Trijažnom centru je na istom nivou, juče ih je bilo 248, a prvi put su zbog simptoma moguće kovid infekcije došla 133 pacijenta dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Infektologu su iz Trijaže upućene 33 osobe, ukupno su obavljena 84 pregleda od kojih 32 prva, a Služba za radiološku dijagnostiku otkrila je još sedamnaest novih pneumonija na 115 snimaka pluća.

Sa druge strane iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje ponovo stižu bolje brojke sa područja Mačvanskog okruga gde je pozitivnih tokom jučerašnjeg dana za 36 manje nego u utorak, a za 95 je smanjen i broj bolesnih. U sredu je potvrđeno 589 pozitivnih uzoraka na kovid-19, maltene polovina, 273, ih je iz Šapca, a trocifrena je i Loznica sa 114 novozaraženih. Bogatić ima 75 pozitivnih, Vladimirci 45, Krupanj 29, Koceljeva 22, Mali Zvornik 18, a 13 ih je u Ljuboviji.

U okrugu je 8.546 bolesnih od kovida, prednjači Šabac sa 3.986, a slede Loznica u kojoj je 1.815 bolesnih, 60 manje nego dan pre, i Bogatić sa 1.064. Vladimirci su na nepromenjenih 466, a sledi Krupanj u kome boluje 381 osoba, Koceljeva 319, Ljubovija 302, dok je sa 213 na začelju Mali Zvornik. Lekari kažu da su na udaru pre svega starije osobe čija klinička slika se pogoršava zbog pratećih bolesti i upozoravaju da omikron uopšte nije ‘’naivan’’ pa treba poštovati protivepidemijske mere.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja