KORONA BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Hospitalizovan veći broj pacijenata u odnosu na prethodni dan
Foto: Kurir.rs/T.S.

Covid-19

KORONA BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Hospitalizovan veći broj pacijenata u odnosu na prethodni dan

Srbija -

U prethodna 24 časa na kovid 19 testirano je 758 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.Rezultati analize pokazali su da je 381 osoba zaražena koronavirusom, poslednji su zvanični podaci Gradskog štaba za vanredne situacije. Iz Vranja su 202 obolela lica, iz Bujanovca 49 iz Surdulice i Vladičinog Hana po 33 inficirana, iz Preševa 27, Bosilegrada 20 i iz Trgovišta17.

Pčinjski okrug, korona
foto: Kurir.rs/T.S.

Prema podacima ZC Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 528 pregleda, od kojih 182 prva. U kovid ambulanti ATD- a,u bolničkoj laboratoriji juče su uzeta 264 uzorka, a urađeno 1.740 različitih analiza. U bolničkoj laboratoriji zdravstveni radnici rade kompletnu laboratorijsku dijagnostiku potrebnu kod pacijenata inficiranih kovidom 19, kao i analize neophodne kod praćenja svih oboljenja i stanja. U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila tri pacijenta, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pčinjski okrug, korona
foto: Kurir.rs/T.S.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 93 pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je 45 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 17, a otpušteno sedam pacijenata. U Kovid ambulanti za decu obavljeno 70 pregleda i urađeno 56 antigenskih testova. Među decom 21 je pozitivno na koronavirus, 9 predškolskog i 12 školskog uzrasta.

Od početka imunizacije zaključno sa 4. februarom u Vranju su date ukupno 118.274 doze svih vakcina, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track