SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ALEKSANDROVAC: Februarska nagrada ministarkama Anđelki Atanasković i Maji Gojković
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ALEKSANDROVAC: Februarska nagrada ministarkama Anđelki Atanasković i Maji Gojković

Srbija -

Na, 12. po redu, sednici Skupštine opštine Aleksandrovac, pod predsedništvom Slavoljuba Miljkovića, doneto je više važnih odluka za buduće funkcionisanje lokalne zajednice.

Na početku sednice, odbornici su minutom ćutanja odali poštu tragično nastradalim Župljanima u nedavnoj saobraćajnij nesreći Goranu Milosavljeviću i Zoranu Vidojeviću, kao i preminulim građanima Župe od virusa Kovid 19.

Aleksandrovac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Dodeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i pravnim subjektima za izuzetne rezultate i doprinos razvoju Župe, a povodom Svetog Trifuna, Dana Opštine – 14. februara. Najveće opštinsko priznanje - Februarska nagrada dodeljeno je Anđelki Atanasković, ministarki privrede i Maji Gojković, ministarki kulture i informisanja.

Plaketa opštine Aleksandrovac dodeljena je posthumno Mileti Radojeviću, za izuzetan doprinos unaprađenju infrastrukture verskih hramova na teritoriji opštine Aleksandrovac. Ovo priznanje je dodeljeno i Predškolskoj ustanovi „Naša radost“, FK „Župa“ i internisti dr Aleksandru Protiću, za izuzeten doprinos u lečenju građana Župe.

Aleksandrovac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Pohvale opštine Aleksandrovac dobiće: FK „Vinogradar“ iz Gornjeg Zleginja, Miloslav Miki Milinčić, predsednik MZ Stubal, Mladen Lević iz Ljubinaca, na privremenom radu u Švajcarskoj, Marko Rakićević, koji je na privremenom radu u Americi, Srna Simić iz Pleša, učenica 2. azreda OŠ „Aca Aleksić“ i Uroš Pljakić iz Bobota, učenik 7. razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Aleksandrovca.

Odbornici SO usvojili su ostavku zamenika predsednika opštine Dejana Markovića i na tu funkciju izabrali Nenada Markovića, profesora fizičkog vaspitanja i obrazovanja iz Šljivova. Župski odbornici doneli su i Odluku o angažovanju eksternog revizora za Završni račun budžeta Opštine za prošlu godinu. Usvojili su Izveštaj o radu Opštinskog veća, JKSP „Aleksandrovac“ i JP Poslovni centar „Aleksandrovac-Župa“ za poslednji kvartal 2021.godine, i dali saglasnost na Predlog finansijskog plana Turističke organizacije Kopaoničke regije za ovu godinu.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track