INVESTICIJA U ZDRAVSTVO: Trstenički dom zdravlja obnavlja vozni park, stigla nova ambulantna kola
Foto: Kurir.rs/S.U., Beta/Miloš Miškov

dobra vest za meštane

INVESTICIJA U ZDRAVSTVO: Trstenički dom zdravlja obnavlja vozni park, stigla nova ambulantna kola

Srbija -

TRSTENIK - Domu zdravlja u Trsteniku Ministarstvo zdravlja Srbije je dodelilo dva vozila hitne pomoći - sanitetsko vozilo i vozilo za hemodijalizu.

- U dopisu ministra zdravlja obavešteni smo o isporuci vozila hitne pomoći, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja iz sredstava Sporazuma o zajmu (Projakat “Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19”) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu, za potrebe zdravstvenih ustanova u javnoj svojini. Domu zdravlja “Dr Sava Stanojević” iz Trstenika su, shodno Zaključku Vlade Republike Srbije od 03.02.2022. godine, opredeljena na korišćenje sledeća vozila: Tip 1- sanitetsko vozilo za urgentne ekipe - osnovna oprema - jedno vozilo - FIAT DUCATO 2.3 MultiJet 140hp Euro 6D L2H2 i Tip 5 - za prevoz pacijenata na hemodijalizu - jedno vozilo - FIAT DUCATO MultiJet 140ks Euro 6D L2H2. Isporuka vozila je planirana da se realizuje do kraja aprila ove godine, kaže direktorka ove zdravstvene ustanove dr Žaklina Ristić, specijalista interne medicine.

Trstenik
foto: Youtube Printscreen

Direktorka Doma zdravlja “Dr Sava Stanojević” u Trsteniku se zahvaljuje Ministarstvu zdravlja Republike Srbije na donaciji vozila koja je veoma važna za ovu ustanovu.

-U vreme pandemije naše potrebe za prevozom i sanitetskim vozilima su se znatno povećale, tako da je za nas ova donacija izuzetno značajna. Vozni park Doma zdravlja “Dr Sava Stanojević” je sada bogatiji za dva nova vozila koja će obnoviti naš zastareli vozni park i olakšati transport naših pacijenata.

Ogromna zahvalnost Ministarstvu za podršku našim herojima, našim zdravstvenim radnicima i boljim uslovima za lečenje naših pacijenata, ističe doktorka Ristić.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track