NOVO LICE STAROG ZDANJA: Rasveta na zgradi Vukovog doma kulture
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

novo u loznici

NOVO LICE STAROG ZDANJA: Rasveta na zgradi Vukovog doma kulture

Srbija -

LOZNICA - Kompletirano je postavljanje fasadne rasvete koja je obasjala i ukrasila prednju stranu zgrade Vukovog doma kulture koji sada u večernjim satima ima potpuno novi izgled.

Ovim je loznički Centar za kulturu ‘’Vuk Karadžić’’ nastavio uređenje svojih objekata u gradu modernom fasadnom rasvetom, a Vukov dom kulture je poslednji koji je ulepšan na taj način.

Loznica
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Najpre je početkom prošle godine Muzej Jadra dobio takvu rasvetu, onda u decembru i zgrada u kojoj se nalazi Stalna postavka slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović, u Loznici, na spratu Kuće Katića, a sada i Vukov dom kulture koji je treća značajna građevina u gradu koja noću ima lepše lice. Vukov dom osveštan je i otvoren 1937. godine kao objekat specifične namene, a nalazi se kao i Stalna postavka slika Miće Popovića na šetalištu, u Cvijićevoj ulici.

Loznica
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Dekorativno obrađena ulična fasada ima simetrično rešenje, sa reprezentativnim stepeništem ispred, a sa kompletiranom rasvetom oko prozora i reljefnih ukrasa između njih u večernjim satima je dobila novi izgled, a arhitekture ovoga zdanja došla je do punog izražaja. Ideja Centra za kulturu u okviru kojeg se nalaze sva tri stara objekta bila je da lepota njihove arhitekture dođe do izražaja i tokom noćnih sati što je u potpunosti postignuto, a ujedno se skreće pažnja na njih i daje im se dodatno na značaju.

Loznica
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Inače, Vukov dom kulture je zgrada pod zaštitom države, ima izložbenu galeriju i bioskopsku salu od 320 mesta koja je istovremeno jedino mesto u gradu gde se igraju pozorišne predstave.

Loznica
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja