MINISTAR VULIN U PROKUPLJU: Ponovili se vatrogasci, evo šta je sve od opreme stiglo (FOTO)
Foto: Mup Srbije

Odeljenje za vanredne situacije

MINISTAR VULIN U PROKUPLJU: Ponovili se vatrogasci, evo šta je sve od opreme stiglo (FOTO)

Srbija -

PROKUPLJE - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio je danas u Prokuplju renovirane prostorije Odeljenja za vanredne situacije u tom gradu i istakao da čitava Srbija ceni požrtvovanost i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, te da će država nastaviti da ulaže u poboljšanje uslova rada vatrogasaca kroz nabavku nove, savremene opreme, izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata.

„Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić ceni rad i požrtvovanost naših vatrogasaca, a zahvaljujući mudroj ekonomskoj politici, naša država ima mogućnost da jača i unapređuje svoje kapacitete, baš kao što je sposobna da poboljšava materijalni položaj svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije.

Aleksandar Vulin, Prokuplje
foto: Mup Srbije

Vatrogasci-spasioci su ljudi koji su istinski heroji, koji su tu kada je teško, spremni da rizikuju sopstveni život da bi spasili tuđi, a nikada ne traže pohvale i zahvalnost za to. Hoću da znate da država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem izuzetno ceni i poštuje vaš rad“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Ministar policije Aleksandar Vulin je kazao da država jednako ulaže u sve krajeve Srbije i da je bezbednost svih građana podjednako važna.

„Građani topličkog kraja i građani Prokuplja zaslužuju da imaju najbolju moguću zaštitu. U aprilu 2021. godine započeti su radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji odeljenja za vanredne situacije i kao što vidite, za manje od godinu dana dobili smo znatno veći i funkcionalniji objekat koji poseduje pet garažnih mesta, spavaone, magacine, učionice, kancelarije, dnevni boravak za vatrogasce. Dakle, sve ono što je potrebno i neophodno za bolji i efikasniji rad vatrogasaca", poručio je ministar policije.

Aleksandar Vulin, Prokuplje
foto: Mup Srbije

Ukazavši da su vatrogasci na teritoriji grada Prokuplja od početka godine intervenisali gotovo 90 puta, od čega je najveći broj intervencija bio na požarima, ministar policije Aleksandar Vulin je još jednom apelovao na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom, jer time mogu izazvati nesagledive posledice i ugroziti svoj i tuđe živote.

Ministar unutrašnjih poslova je svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov praznik Svetski dan civilne zaštite i poželeo im uspeh u obavljanju najodgovornijih zadataka, kojima doprinose sigurnosti i zaštiti svih građana Republike Srbije i njihove imovine.

Aleksandar Vulin, Prokuplje
foto: Mup Srbije

Vulin: U Srbiji 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za vanredne situacije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Srbiji formirano 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za zaštitu i spasavanje, a da je obuku prošlo oko 2.300 polaznika koji su sada spremni za delovanje u slučaju vanrednih situacija.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je prilikom posete renoviranim prostorijama Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju istakao da će država nastaviti da ulaže u poboljšanje uslova rada vatrogasaca kroz nabavku nove, savremene opreme, izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata. Naaveo je da su vatrogasci na teritoriji Prokuplja ove godine intervenisali gotovo 90 puta, većinom zbog požara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track