SEDNICA GRADSKOG VEĆA VRANJA: Doneta odluka o zaduživanju grada u iznosu od 52 miliona dinara
Foto: Kurir.rs/T.S.

novac za kapitalne investicije

SEDNICA GRADSKOG VEĆA VRANJA: Doneta odluka o zaduživanju grada u iznosu od 52 miliona dinara

Srbija -

Na poslednjoj sednici Gradskog veća koja je održana u ponedeljak doneta je Odluka o zaduživanju grada Vranja u iznosu od 52 miliona dinara. Sredstva će biti uložena za završetak kapitalnih investicija, vrtića u naselju Raška, izgradnje vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica i sanaciju rezervoara ,,Jevrem bunar''.

Razmatrani su i usvojeni posebni Programi namirenja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća ,,Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja’’ u likvidaciji i ,,Skijalište Besna Kobila Vranje'' u likvidaciji. Većnici su razmatrali i usvojili i Nacrt plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2022. godinu, Izveštaj o radu Gradskog štaba za 2021. godinu, Većnici su usvojili Nacrt odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Vranja, kao i Nacrt rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije i dali saglasnost na Program rada Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu, kao i na Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za proveru ispunjenosti uslova nepokretnosti po konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Vranje
foto: Kurir.rs/T.S.

Na 80. sednici Gradskog veća data je saglasnost za subvenciuonisanje privrednih subjekata kod zapošljavanja teže zapošljive kategorije stanovnika, zatim odobravanje sredstava za samozapošljavanje, kao i o sprovođenju javnih radova u periodu od tri meseca, na kojima će biti angažovano 27 lica i to u javnim preduzećima.

Doneta je i odluka o finasiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti kulture, a usaglašeni su i tekstovi javnih poziva za subvencionisanje individualnih poljoprivrednih proizvođača, kao i poljoprivrednih udruženja. Sednicom Gradskog veća predsedavao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković,

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja