KORISTE PRILIKU DA BESPLATNO PARKIRAJU: Kod lozničke Opšte bolnice vozači otvorili parking
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

KORISTE PRILIKU DA BESPLATNO PARKIRAJU: Kod lozničke Opšte bolnice vozači otvorili parking

Srbija -

Nedavno završeni parking koji se nalazi između budućeg pomoćnog igrališta novog gradskog stadiona i lozničke Opšte bolnice zauzeli su vozači, odnosno njihovi uparkirani automobili iako ovaj prostor zvanično nije stavljen u potrebu.

Ulazak na parkiralište donedavno je bio onemogućeg fizičkim preprekama koje su, evidentno je, uklonjene pa je na tom mestu počelo parkiranje. Urađena su 84 parking mesta, za osobe sa invaliditetom 10 i još 74 za ostale vozače. Na parkingu još nema znakova o naplaćivanju pa vozači koriste priliku da se besplatno parkiraju dok ovaj prostor nije zvanično predat na upravljanje gradu, odnosno JKP "Parking servis".

parking, Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Parking je, inače, urađen u sklopu novog fudbalskog stadiona koji niče na Lagatoru, asfaltiran je, označena su mesta za osobe sa invaliditetom i ostala parking mesta i urađene prilazne saobraćajnice.

Ovih dana postavljene su svetiljke koje treba da budu uključene na elektro-mrežu, a onda da se prostor tehnički i zvanično preda gradu. Na toj lokaciji je i pre gradnje stadiona bio improvizovani parking na velikoj zemljanoj površini, ali su vozače nervirale brojne rupe i bare koje su ostajale posle svake kiše. Sada je to sasvim druga priča, a novi parking mnogo znači za ovaj deo grada jer je prostor oko bolnice stalno prepun automobila i uvek se traži mesto više.

parking, Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Inače, u poslednje dve godine u Loznici je urađeno 675 novih parking-mesta, tako da ih je danas skoro 1.700, u prvoj i drugoj zoni, kojima upravlja JKP “Parking-servis”.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track