BAHATO PARKIRANJE U PROKUPLJU: Vatrogasci izgiboše da stignu što pre gde god ih zovu, a ostadoše zaglavljeni u Pešačkoj zoni FOTO
Foto: Kurir.rs/B.R.

ne mogu da intervenišu zbog nepropisno parkiranih vozila

BAHATO PARKIRANJE U PROKUPLJU: Vatrogasci izgiboše da stignu što pre gde god ih zovu, a ostadoše zaglavljeni u Pešačkoj zoni FOTO

Srbija -

PROKUPLJE - Vozila hitne pomoći i vatrogasnih ekipa često upadaju u problem, jer ne mogu da intervenišu, zbog nepropisno parkiranih vozila na ulazu u Pešačku zonu u centru Prokuplja.

Kako u ovoj ulici, koja je zatvorena za saobraćaj, ima puno zgrada, lokala, u više navrata su hitne službe imale muke da dođu do mesta na kojima je potrebno da intervenišu. Tako su i danas, vatrogasci ušli u Pešačku zonu, kako bi ugasili požar koji je izbio na jednoj strujnoj kutiji i pretio da se proširi na zgradu i lokale, ali su pri povratku zarobljeni u Pešačkoj zoni, jer je neko parkirao automobil na nedozvoljenom mestu, odnosno izlazu.

Prokuplje, parkiranje, bahato parkiranje, Hitna pomoć, vatrogasci, Pešačka zona
foto: Kurir.rs/B.R.

Iako postoji znak da je tu parkiranje zabranjeno, slaba vajda, građani ga ignorišu, a policija dolazi samo po pozivu. Tako se upalo u začarani krug, u kojem obični građani mogu da izvuku deblji kraj.

- Ovo je strašno. Ne razumem kako neko može da se parkira baš na prlazu, pored rampe za Pešaku zonu i da ode. Svakodnevno sam ovde i znam koliko muke imaju ekipe Hitne pomoći, koji često i pešice nose pacijente, jer ne mogu da priđu- kaže Prokupčnin, kji ima lokal nedaleko od rampe.

I u današnjm slučaju, vatrogasci su čekali da nesavesni građanin pomeri vozilo, ali kako se on nije pojavljivao, pokušali su da izađu na suprotnu stranu ove ulice, koja je u dužini od 200 metara zatvorena za saobraćaj.

-Oni ne mogu da čekaju, kao ni vozila hitne, da se neko smiluje da dođe. Šta da imaju drugu intervenciju, koja je hitna? Razmišljamo da se zvanično obratimo policiji i tražimo da sankcioniše, kako zakon i nalaže, sve one koji ne poštuju pravila i ugrožavaju bezbednost-kaže prodavac u jednom od lokala kraj samog prolaza.

Prokuplje, parkiranje, bahato parkiranje, Hitna pomoć, vatrogasci, Pešačka zona
foto: Kurir.rs/B.R.

Ovoga puta saobraćajna policija je, verovatno po pozivu, izašla na teren, ali nam nije poznato da li je kažnjen vozač zbog neprpisnog parkiranja.

Mnogi krive i lokalnu samoupravu koja je pre godinu dana postavila tu rampu, ali u Javnom komunalnom preduzeću „Hammeum“ kažu da ne bi bilo problema da se poštuje zakon.

-Ključeve od rampe, koja je na žalost polomljena od strane nn lica, imaju i vatrogasci i hitna služba. Ideja je i bila da se njima obezbedi nesmetan prilaz, ali očigledno da to nije bilo dovoljno- potvrdili su nam u ovom preduzeću.

Sada je na sabraćajnoj policiji da reaguje, jer je nepropisno parkiranje u njihovoj nadležnosti, a građani upozoravaju da problem mora da se reši, jer može neko da strada, ako vatrogasci i hitna ne mogu zbog nepropisno parkiranih automobila da stignu na vreme.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track