SREĆA ZAMENILA TUGU: Umesto zlopaćenja u ruini na ulazu u groblje, dobrotvori skućili sedmočlanu kikindsku porodicu Popov (FOTO)
Foto: Kurir.rs/S.U.

SREĆA ZAMENILA TUGU: Umesto zlopaćenja u ruini na ulazu u groblje, dobrotvori skućili sedmočlanu kikindsku porodicu Popov (FOTO)

Srbija -

Došlo je vreme da i oni žive kao sav normalan svet. Sedmočlanoj kikindskoj porodici Popov, dobrotvori u liku JP “Pošta Srbije”, grada Kikinde i Pravoslavne crkvene opštine obezbedili su ukupno 2,5 miliona dinara za kupovinu prizemne kuće. Najveći pojedinačni iznos od dva milina dinara, za kuću od 65 kvadratnih metara, na placu od 5 ari, obezbedila je “Pošta Srbije”. Marinko i Omer Popov rođeni su i odrasli na Melinom groblju, na periferiji Kikinde, u kućerku koji je sredinom decembra mogao da im dođe glave, jer se urušio krov. Pomoć su još tada najavili nadležni, a Popovi nisu ostali zaboravljeni:

Kikinda
foto: Kurir.rs/S.U.

- Izabrali smo ovu kuću jer nam najviše odgovara, pre svega, jer nije daleko udaljena od groblja. Ima kupatilo, gas, struju, telefon, garažu, pomoćne prostorije, sve ono što nismo imali u kući, u kojoj smo dosad živeli na ulazu u Melino groblje. Nakon trauma koju smo pretrpeli, ipak nismo ostali na ulici pod vedrim nebom. Prezadovoljan sam i zahvalan. Počinjemo život iz početka- priznao je Omer Popov. Marinku, Omeru i njegovoj supruzi sa kojom ima četvoro dece, bolji život, u novoj kući, poželeli su Zoran Đorđević, direktor JP “Pošta Srbije” i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. Pred kraj 2021. godine, postignut je dogovor da se pomogne ovoj višečlanoj porodici:

Kikinda
foto: Kurir.rs/S.U.

-Zahvaljujem se “Pošti Srbije” jer je, najvećim delom, obezbedila sredstva za novi krov na glavom za porodicu Popov. Ova kuća je uslovnija od prethodne koju su izgubili.. Imamo rešenje za nabavku nameštaja i bele tehnike- rekao je Lukač. Nadovezao se Đorđević:

Kikinda
foto: Kurir.rs/S.U.

- “Pošta Srbije” uvek je na usluzi građanima, ali je i društveno odgovorna frima. Kad nam se gradonačelnik Kkinde obratio s molbom da pomognemo ovoj porodici, nismo imali dilemu. Ovde nećemo stati. Želimo i dalje da im pomognemo. Ovakva sedmočlana porodica zaslužuje da joj i država pomogne. Hvala gradu Kikindi, ali i Pravoslavnoj crkvenoj opštini. I oni su dali nemerljiv doprinos da pomognemo porodici Popov- kazao je Đorđević.

I nama da svane

Ceo život, po kiši, snegu ili suncu, Marinko i Omer kopaju grobove. Otkad su im umrli otac i mati, Marinko i Omer nastavili su njihov grobarski posao. Omer ima suprugu Gordanu i četvoro dece, tri sina i ćerku:

-Konačno i nama da svane. Prvu raku iskopao sam kao devetogodišnji dečak. Ceo život muka i patnja, pa još i da stradamo kad su pali tavanica i krov. Biće sad sve bolje- kaže Marinko Popov.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track