OBILAZAK SPORTSKIH TERENA: Ministar Vanja Udovičić u poseti Kruševcu, uručio vrednu donaciju
Foto: Grad Kruševac

u oš jovan jovanović zmaj

OBILAZAK SPORTSKIH TERENA: Ministar Vanja Udovičić u poseti Kruševcu, uručio vrednu donaciju

Srbija -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Kruševac. Sa gradonačelnicom Jasminom Palurović, zamenikom gradonačelnika Aleksandrom Jovanovićem i pomoćnikom za omladinu i sport Vladimirom Petrovićom posetio je Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, gde je uručio vrednu donaciju, a zatim obišao stadion „Jedinstvo 1936“ u Malom Golovodu.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“, zahvaljujući kompletnoj rekonstrukciji i adaptaciji pre 4 godine, sredstvima Grada i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dobila je novi izgled. Spada u red energetski efikasnih škola, a osim brojnih radova u tom segmentu, sanirana je i fiskulturna sala, tako da učenici mogu da učestvuju u nastavi fizičkog vaspitanja u najmodernijim uslovima.

Ministar Udovičić je školi poklonio po dva rukometna gola, obruča za koš i table za košarku, kao i mrežu za odbojku i 40-ak lopti, a u cilju što kvalitetnijeg uključivanja u sport od najranijih školskih dana.

Stadion „Jedinstvo 1936“ finansira se sredstvima Grada, ali i uz pomoć donacija. Završene su dve faze: pripremni radovi za postavljanje veštačke trave, gde se uključio Fudbalski savez Srbije i asfaltna površina kao priprema za postavljanje atletske staze, pri čemu je donator Ministarstvo omladine i sporta. U trećoj fazi se radi na postavljanju reflektora, svlačionica, stolica na tribinama, tartana i veštačke trave.

Grad Kruševac i Ministarstvo omladine i sporta imaju izuzetnu saradnju koja je rezultirala brojnim projektima sa učešćem ili u potpunosti finansiranim od strane Ministarstva. Izgrađeno je više teretana na otvorenom, postavljeno nekoliko tartan staza, otvorena dečja igrališta, a biće i novih proejkata namenjih profesionalnim sportistima i rekreativcima, kaže se u saopštenju Gradske uprave.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track