Ministarka Kisić i gradonačelnik Bakić obišli Dom „Kolevka“ u Subotici
Foto: Promo/Strahinja Babović

Ministarka Kisić i gradonačelnik Bakić obišli Dom „Kolevka“ u Subotici

Srbija -

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici, gde su izgradnjom novih objekata, rekonstrukcijom starih i njihovim opremanjem poboljšani uslovi za boravak korisnika i rad zaposlenih, kao i usluge socijalne zaštite koje se pružaju u ovoj ustanovi.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Promo/Strahinja Babović

Ministarka Kisić je, tom prilikom, izjavila „da smo danas svedoci da je u Domu ’Kolevka’ u Subotici urađeno sve što je obećeno i planirano“ i što je, kako je rekla, zajedničkim snagama i značajnim sredstvima i postignuto.

„Kancelariji za javna ulaganja, koja je prepoznala potrebu i značaj ulaganja u nove objekte i rekonstrukciju postojećih u okviru Doma, uložila je više od 750 miliona dinara, dok je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz podršku lokalne samouprave, izdvojilo dodatna sredstva kako bi se svi ovi objekti opremili. Novi objekti za boravak dece koja imaju određene smetnje u razvoju izgrađeni su po najsavremenijim svetskim standardima. Dom ’Kolevka’ je od osnivanja udomio više od 10.000 dece, a mnogi od njih su svoje prve korake napravili upravo u ovoj ustanovi“, kazala je ministarka Kisić.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Promo/Strahinja Babović

Istakla je da su ovakva ulaganja znak da država podjednako brine o svim svojim građanima i da deca koja imaju smetnje u razvoju nikako ne smeju da imaju bilo kakve prepreke u dostizanju najboljeg mogućeg kvaliteta života.

„Novoizgrađene prostorije u Domu ’Kolevka“, fiskulturna sala i bazen prilagođen deci sa invaliditetom značajno će doprineti njihovom kvalitetu života i srećnijem i lepšem odrastanju. Želim da se zahvalim svim zaposlenima u Domu, direktoru ’Kolevke’ i gradonačelniku Bakiću što smo uspeli ovo da uradimo, jer da je bilo koja karika u tom lancu posustala ne bismo danas bili ovde, bez obzira na finansijska ulaganja. Ako želimo da ostvarimo ovakve ciljeve, koje planiramo da realizujemo i u budućnosti, moramo da budemo složni. Dom ’Kolevka’ i Grad Subotica su odličan primer kako udruženi, zajedničkim snagama možemo sve da uradimo“, poručila je Darija Kisić.

Gradonačelnik Bakić je rekao da svi Subotičani ime „Kolevka“ izgovaraju sa posebnim poštovanjem, jer je ona obeležje humanosti Subotice, od njenog osnivanja, 1903. godine.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Promo/Strahinja Babović

„Njen značaj, ne samo na lokalnom, već i nacionalnom nivou prepoznalo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pa smo ovde tokom prethodne oko dve godine imali jedno od najvećih gradilišta u Subotici. Izgrađen je novi objekat površine 800 kvadratnih metara, kao novi smeštajni kapacitet, završeni su fiskulturna sala i bazen za rekreaciju i terapijske aktivnosti, uređen je parking-prostor, a pri kraju su i radovi na starom objektu ’Kolevke’, površine oko 2.500 kvadratnih metara“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Podvukao je Dom „Kolevka“ u Subotici najbolji je primera državne politike koju vodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

„Ovo je najbolji primer rezultata državne politike, svega onoga što možemo kao društvo kada imamo mir, stabilnost i razvoj. I nikada ne smemo te preduslove da zaboravimo. Dom ‘Kolevka’ sada ima najbolje kapacitete za svoju delatnost, ne samo u Srbiji, nego i šire. Zahvalio bih se još jednom ministarki Kisić i resornoim ministarstvui za sve što su uradili za socijalne ustanove u našem gradu, a svim korisnicima, njihovim roditeljima i zaposlenima u „Kolevci“ želim da maksimalno iskoriste nove kapacitete. I da znaju da država i grad uvek misle na njih”, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1 / 15 Foto: Promo/Strahinja Babović

Direktor Doma „Kolevka“ Stojan Soković zahvalio se ministarki Kisić i gradonačelniku Bakiću na današnjoj poseti, kao i resornom ministarstvu - sektoru za brigu o porodici i socijalnoj zaštiti, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima pri Vladi Republike Srbije i Gradu Subotici.

„Zajedno su svi učinili mnogo da se ova investicija realizuje, da naši korisnici dobiju bolje uslove za život u našoj ustanovi, a zaposleni bolje uslove za rad. U ovom novom domskom smeštaju, u kome se nalazi deset soba sa po četiri ležaja, trenutno je smešteno trideset i četvoro korisnika“, naveo je Soković.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track