Gradonačelnik Bakić: Rešili smo višedecenijski problem građana MZ „Gat“
Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić: Rešili smo višedecenijski problem građana MZ „Gat“

Srbija -

„Danas smo pustili u rad pumpnu stanicu koja će omogućiti prebacivanje atmosferskih i otpadnih voda od Kolektora I, koji se nalazi u Velebitskoj ulici, do Kolektora 0, u ulici Dragojle Jarnević. Zbog teškog i zahtevnog terena, tražili smo rešenje i po mišljenju struke ovo je sistemsko rešenje na duge staze, jer je ovaj deo grada, tačnije Mesna zajednica ’Gat’, jedna od najnižih tačaka nadmorske visine u Subotici, stručno nazvana nulta tačka. Čekalo se, nažalost, više decenija na rešavanje ovog problema, ali sam ponosan što smo konačno rešili i taj problem naših sugrađana u ovoj mesnoj zajednici koji su do danas, usled malo većih padavina, imali poplave u svojim dvorištima i kućama, i trpeli određenu štetu“, naglasio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon puštanja u rad crpne stanice u Velebitskoj ulici, u subotičkoj MZ „Gat“ .

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

Istakao je da je vrednost investicije oko 400.000 evra i da je projekat rađen u dve faze.

„Prva faza je rađena od oktobra 2019. do septembra 2020. godine. Vrednost te faze je 23,5 miliona dinara, jedan deo sredstava je obezbedio Grad Subotica, a drugi JKP ’Vodovod i kanalizacija’. Druga faza je rađena od novembra 2021. godine pa do današnjeg dana, njena vrednost je 22,5 miliona dinara i kompletan iznos obezbedio je Grad“, istakao je Bakić.

Dodao je da su instalirana dva pumpna agregata nemačkog proizvođača „Hidrostal“, kapaciteta 2.000 kubnih metara vode na čas, i da je obezbeđen agregat od 55 kilovata u slučaju prestanka napajanja električnom energijom.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

„Sve je jako dobro urađeno, izolovano, kako rad agregata ne bi uticao na okolinu i na građane. Ponosan sam na moje saradnike, na gradsku menadžerku, na sekretara Sekretarijata za komunalne delatnosti, na naše inženjere u JKP ’Vodovod i kanalizacija’, jer su preduzeli sve da ispunimo moje obećenje, dato građanima po imenovanju na mesto gradonačelnika, da ću dati sve od sebe da rešimo ovaj problem. Ovo je najbolji primer dobre fiskalne politike u prethodnoj godini koja je omogućila da možemo da opredelimo sredstva da bismo završili ovaj projekat i rešili problem naših građana u ovom delu grada. Trudićemo se i dalje da sve probleme sa kojima se susreću naši sugrađani rešavamo sistemski, jer ne želim rešenja na mesec ili dva, već insistiram na dugotrajnim rešenjima“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1 / 8 Foto: Strahinja Babović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja