NOVA INVESTICIJA: Dragan Marković Palma: Jagodina dobija tri zatvorena bazena čija se izgradnja ne finansira iz budžeta
Foto: Grad Jagodina

politika

NOVA INVESTICIJA: Dragan Marković Palma: Jagodina dobija tri zatvorena bazena čija se izgradnja ne finansira iz budžeta

Srbija -

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma obišao je danas izgradnju tri najsavremenija zatvorena bazena u Jagodini, koji će u svom sastavu imati tri igraonice za decu, spa centar, sportsku halu kao i više od sto apartmana za smeštaj 500 ljudi.

On je rekao da će deca iz Jagodine i drugih gradova Srbije imati najsavremenije uslove da nauče da plivaju i dodao da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji nije finasirao gradnju bazena iz budžeta, ni lokalnog, ni republičkog, već je to uradio investitor, odnosno preduzeće Visokogradnja.

Dragan Marković Palma
foto: Grad Jagodina

- Zašto ovo preduzeće investira u izgradnju bazena? Zato što Jagodinu godišnje poseti više od 400.000 turista, a izgradnjom bazena Jagodina će dobiti i zimski turizam. Sportisti iz drugih gradova Srbije će dolaziti u Jagodinu na pripreme, jer u sklopu bazena ima 100 apartmana za smeštaj 500 ljudi. Pored bazena, Jagodina će u narednom periodu dobiti i dva odeljenja državnih fakulteta, a reč je o ekonomskom i medicinskom - kazao je Marković. On je istakao da je veliko interesovanje mladih da dođu da žive i rade u Jagodini, jer to je grad koji, kako je rekao, ima sve uslove koje oni zahtevaju u 21. veku.

Dragan Marković Palma
foto: Grad Jagodina

- Jagodina kao grad je interesantna i za izgradnju stambenih zgrada, a pravi se i još jedan hotel u turističkoj zoni koji će u lokalima koje poseduje zaposliti između 150 i 200 mladih ljudi. Kada uveče šetate kroz jagodinski turistički kompleks videćete automobile sa tablicama iz cele Srbije. Tokom prošle godine za vreme korone u Jagodini nije bilo soba za izdavanje jer su sve bile zauzete. Razvili smo i industrijski turizam gde veliki broj mladih ljudi radi i nije onda slučajno kada i stranci kupuju stanove u Jagodini. U odnosu na prošli popis u Jagodini je bilo 400 porodica više i mislim da se taj broj sada uvećao za još 500 porodica koje su se doselile u Jagodinu da žive. Danas je čast i ponos biti Jagodinac - rekao je Dragan Marković Palma. Radovi na izgradnji zatvorenih bazena će biti završeni septembra ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track