Gradonačelnik Bakić obišao početak radova na rekonstrukciji centralnog trga u Bajmoku
Foto: Promo/Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić obišao početak radova na rekonstrukciji centralnog trga u Bajmoku

Srbija -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Ognjen Golubović, obišli su danas početak radova na rekonstrukciji Trga maršala Tita i rekonstrukciji trotoara u delu ulice Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Bajmoku, naselju nadomak Subotice. Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, izjavio kako će, pored rekonstrukcije Trga i pešačkih staza s obe strane duž dela ulice JNA, u okviru ovih radova biti postavljen novi urbani mobilijar i parkovska rasveta, da je za realizaciju ove investicije iz gradskog budžeta opredeljeno 12 miliona dinara i da radove izvodi PTP „Dubrava“ d.o.o., iz Bajmoka.

Stevan Bakić
foto: Promo/Strahinja Babović

„U narednom periodu biće izvođeni radovi na uređenju atarskih puteva na teritoriji Mesne zajednice ’Bajmok’, u ukupnoj dužini od dva kilometra, i to onih puteva čije uređenje su predložili ova mesna zajednica i njeni građani. Za te radove iz gradskog budžeta je izdvojeno pet miliona dinara. Na ovaj način Grad Subotica pokazuje da ravnomerno ulaže u razvoj kako gradskih, tako i prigradskih mesnih zajednica, a naročito u MZ ’Bajmok’ koja je jedna od najvećih prigradskih mesnih zajednica na teritoriji našeg grada, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Stevan Bakić
foto: Promo/Strahinja Babović

On je podsetio da su krajem prošle godine u Mesnoj zajednici „Bajmok“ izvedeni radovi na rehabilitaciji ulice Ive Lole Ribara i dela ulice Kralja Tomislava, kao i na nekoliko raskrsnica u ovom naselju.

U ime Saveta MZ „Bajmok“, subotičkoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Stevanu Bakiću, zahvalio se član Saveta, Radoslav Vukelić.

1 / 11 Foto: Promo/Strahinja Babović

„Čast mi je što ispred Saveta Mesne zajednice ’Bajmok’ prisustvujem ovom događaju. Naime, posle pedesetak godina, koliko ovaj trg u centru Bajmoka datira, infrastruktura koja je u nekoliko navrata bila samo rehabilitovana, ovim putem doživljava potpuni preobražaj. Uređuje se i trg, kao i pešačke staze koje predstavljaju glavne komunikacione pravce u našoj mesnoj zajednici. Ovom prilikom bih se posebno zahvalio gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću koji je imao sluha za zahteve naše mesne zajednice i naših sugrađana“, istakao je Radoslav Vukelić.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track