OVO JE LAJKOVAČKI SNUPI: Zoran razvio unosan biznis zahvaljujući psu iz čuvenog stripa i crtaća! (FOTO, VIDEO)
Foto: Rina.rs

OVO JE LAJKOVAČKI SNUPI: Zoran razvio unosan biznis zahvaljujući psu iz čuvenog stripa i crtaća! (FOTO, VIDEO)

Srbija -

LAJKOVAC - Mnoge generacije odrastale su uz čuvenog Snupija. Umiljat, pametan i druželjubiv, takvog ga svi pamte. Ovaj pas koji je prepoznatilj u čitavom svetu, dao je ideju jednom Lajkovčaninu da uzgajajući čuvenu bigl rasu pokrene neverovatan biznis i to sasvim neočekivano.

Zoran Jeftić je jedan od retkih proizvođača i uzgajivača ove jedinstvene rase pasa u Srbiji za kojim su željne sve zemlje Evrope, jer je upravo bigl rado viđen kućni ljubimac.

Lajkovac, snupi, bigl, pas, Zoran Jeftić
foto: Rina.rs

„Ideja je došla sasvim spontano, u želji da imamo mi našeg kućnog ljubimca, sin je želeo da nabavimo bigla jer obožava crtani sa njegovim likom. Kada smo nabavili prvog psa imao je 52 dana starosti i u naš dom nije stigao kao poklon već smo ga kupili. Kako je vreme prolazilo on je dobijao dosta naslednika, tačnije taj broj je sada već 87“, kazao je Zoran za RINU.

Ova rasa pasa, potekla je iz Engleske, ali je utočište pronašla upravo u Srbiji u domaćinstvu Jeftić. Iz njihove uzgajivačnice ovi divni kućni ljubimci pronašli su svoje mesto u mnogim domovima. Ipak, ova na izgled umiljata rasa, najbolje se pokazala u lovu na divljač. Lukavi su tragači i sposobni da stignu mnoge životinje, pa čak i brze zečeve.

1 / 3 Foto: Rina.rs

„Oni su najstariji psi goniči na svetu, odlično su se pokazali u lovu, na prostoru Srbije, imaju trag, njuh, glava im je uvek spuštena u lovu, i tako markiraju teritoriju, specijalnost su im divlje svinje, lisice i dugouhi zečevi. Sa čak 32 takmičenja vratili su se sa osvojenih 29 prvih mesta", izjavio je Zoran.

Lajkovac, snupi, bigl, pas, Zoran Jeftić
foto: Rina.rs

Mnogi ovakvih biglova, zbog svog lepog lica, dugih ušiju, i šare po telu, Lajkovačkom prugom stigli su do mnogih rezidencija širom Evrope, a novi psi krenuće uskoro put Belorusije i Kanade.

Lajkovac, snupi, bigl, pas, Zoran Jeftić
foto: Rina.rs

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track