DOBILI STRUJU POSLE 20 GODINA: Slavlje u vranjskom naselju Čerenac (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T.S.

zasijalo

DOBILI STRUJU POSLE 20 GODINA: Slavlje u vranjskom naselju Čerenac (FOTO)

Srbija -

VRANJE - Naselje Čerenac u Vranju od danas priključeno na elektroenergetsku mrežu. Stanovnici ovog naselja više od 20 godina živeli su u mraku.

Čerenac je u četvrtak posetio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. On je najavio uređenje i treće stambene jedinice koja će takođe biti namenjena za socijalno ugrožene porodice.

Čerenac, dobili struju
foto: Kurir.rs/T.S.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković posetio je naselje Čerenac, koje je od danas priključeno na elektroenergetsku mrežu. „Ovo je veliki dan za žitelje ovog naselja, koji su više od 20 godina živeli u mraku. Mi smo, polazeći od osnovnih civilizacijskih načela, stanarima ovih zgrada obezbedili pijaću vodu, a potom smo pokrenuli postupak za priključenje električne energije. Veliku zahvalnost u ovom procesu dugujemo Republičkoj direkciji za imovinu i Vladi Republike Srbije“, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će stanari sa Gradom potpisati ugovore o zakupu, čime stiču pravni osnov za boravak u svojim stanovima.

Čerenac, dobili struju
foto: Kurir.rs/T.S.

„Nakon prenosa vlasništva prava svojine sa Republike na lokalnu samoupravu, stanari će sa Gradom potpisati ugovore o zakupu, čime stiču pravni osnov za boravak u svojim stanovima.

U narednom periodu biće kompletirana jasna procedura za objavljivanje konkursa za davanje u zakup ovih stanova. Uskoro će početi i radovi na parternom uređenju. Grad će urediti i treću stambenu jedinicu koja je potpuno devastirana i ona će, takođe, biti namenjena za socijalno ugrožene porodice“, istakao je gradonačelnik Milenković.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja