STIGLA MAGNETNA REZONANCA: Bolnica u Zrenjaninu dobila 101 milion za medicinsku opremu
Foto: Grad Zrenjanin

unapređena dijagnostika

STIGLA MAGNETNA REZONANCA: Bolnica u Zrenjaninu dobila 101 milion za medicinsku opremu

Srbija -

Opšta bolnica u Zrenjaninu od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo dobila je 101 milion dinara za nabavku opreme i troškove tehničke dokumentacije.

Prema rečima v. d. direktora bolnice dr Igora Kitareskua, Zrenjanin će konačno imati magnetnu rezonancu, koju bolnica nikada nije imala.

- Nabavili smo PACS sistem za arhiviranje podataka o pacijentima za Odeljenje radiologije, što će obezbediti brže snimanje i očitavanje rezultata snimanja pluća, ali i drugih radioloških procedura, i set opreme za ORL odeljenje - naglasio je dr Kitaresku.

Bolnica, Zrenjanin, dr Igor Kitaresku
foto: Grad Zrenjanin

- Nabavljene su i tri operacione lampe za potrebe hirurga, kolonoskop najnovije generacije, dva ultrazvučna aparata i pejsmejker.

Zrenjaninska bolnica bogatija je i za ultrazvučni aparat premijum klase za Odsek akušerstva i neonatologije, veliki set hirurških instrumenata za potrebe brojnih odeljenja.

- Tokom godine počeće da rade magnet i dva funkcionalna CT aparata, čime će znatno biti unapređena dijagnostika. Prošle godine dobili smo 65 miliona, a ove već u prvoj polovini 100 miliona i lepo zvuči da smo posle Kliničkog centra u Novom Sadu, dobili najviše sredstava - dodao je dr Kitaresku.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track