DOM ZDRAVLJA U ĆIĆEVCU SE MODERNIZUJE: Isporučeno novo SANITETSKO VOZILO i druga oprema
Foto: Kurir/Ž.M.

za bolji rad

DOM ZDRAVLJA U ĆIĆEVCU SE MODERNIZUJE: Isporučeno novo SANITETSKO VOZILO i druga oprema

Srbija -

Dom zdravlja Ćićevac je, posredstvom opštinskog rukovodstva, od inistarstva pravde dobio sredstva za podršku brojnim investicionim ulaganjima, koja su obezbedjena kroz realizaciju različitih projekata, a koji se odnose na pruzanje usluga na lokalnom nivou.

Dobijena sredstva su iskorišćena za nabavku medicinske opreme i realizaciju aktivnosti kojima su poboljšani uslovi za rad sa pacijentima, tako da se zdravstvene usluge u ovoj ustanovi danas pružaju u daleko boljim uslovima i na savremenim aparatima.

Ćićevac
foto: Kurir/Ž.M.

Pored novog EKG aparata, zubarske stolice, laboratorijskog biohemijskog analizatora i novog sterilizatora, Domu zdravlja u Cicevcu isporuceno je i novo sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom, koje je . pored kiseoničke instalacije i nosila, opremljeno još i bifazičnim defibrilatorom, trokanalnim EKG aparatom, aspiratorom sa kaiševima za fiksaciju, spinalnom daskom sa kaiševima za fiksiranje pacijenata, politrauma nosilom, kardiološkom stolicom, vakum udlagama u tri veličine, u torbi sa pumpom i meračem pritiska.

Nabavka novog sanitetskog vozila, cija je vrednost oko 6 miliona dinara, u velikoj meri unapredice rad Službe hitne pomoci na terenu ali i poboljšati kvalitet medicinskih usluga. Pored toga, Dom zdravlja u Ćićevcu, u narednom periodu, očekuje i isporuku ultrazvučnog aparata sa tri sonde, za čiju nabavku je, takodje, sredstva obezbedilo Ministarstvo pravde.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track