POTPISANI UGOVORI O DODELI SPORTSKIH STIPENDIJA: Sportski savez grada Kruševca nagradio najbolje mlade sportiste i sportistkinje
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

POTPISANI UGOVORI O DODELI SPORTSKIH STIPENDIJA: Sportski savez grada Kruševca nagradio najbolje mlade sportiste i sportistkinje

Srbija -

U Gradskoj upravi Kruševca potpisani su ugovori o dodeli sportskih stipendija za 2022. godinu, koje su obezbeđene u okviru godišnjeg programa Sportskog saveza, a finansira ih Grad Kruševac.

Milion dinara je izdvojeno iz Budžeta grada za 25-oro kandidata koji su ispunili propisane uslove u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za dodelu stipendija perspektivnim sportistima Kruševca. Ovlašćeni predlagači kandidata bile su sportske organizacije sa teritorije Grada. Odlučeno je da 25 mladih sportista primi stipendiju u iznosu od 40.000 dinara na godišnjem nivou, odnosno u 10 mesečnih rata po 4.000 dinara.

Mlade sportiste i sportistkinje je pozdravila gradonačelnica Jasmina Palurović.

- Želim da se zahvalim našim mladim sportistima što pronose slavu Kruševca i izvan nacionalnih okvira i što će se pridružiti plejadi stipendista Grada. Kruševac je poznat i priznat grad sa dugom sportskom tradicijom i aktivno radi na unapređenju sporta, povećanju njegove efikasnosti i dostupnosti kao javne usluge, pre svega deci i omladini, ali i drugim društvenim grupama. Koristim ovu priliku da čestitam našim dobitnicima i nadam se da će vas naredne godine godine biti još više, a mi ćemo se potruditi da vam maksimalno pomognemo kako bi što lakše savladali prepreke na putu ka uspehu. Pre svega daljom izgradnjom sportske infrastrukture, ali i programima za omasovljavanje i veću dostupnost sportu, rekla je čelnica lokalne samouprave.

Ugovore su potpisali punoletni korisnici stipendija i roditelji maloletnika, a ispred Sportskog saveza grada predsednik Bojan Obradović.

-Drago mi je što mogu da kažem da je ovo jedan lep primer dobre prakse i brige Grada Kruševca o svojim perspektivnim i talentovanim sportistima. Nadam se da će im ove stipendije biti podstrek da još više treniraju i postižu bolje rezultate, a za njihove klupske drugare motiv da se nadmeću u jednoj pozitivnoj konkurenciji i uče vrednostima zajedništva, prijateljstva i fer igre, istakao je čelnik kruševačkog sporta.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track