MAJKA 11 DECE SNIMILA PESMU O MAJCI SVETOG SAVE! Maja Kovačević: Ovo je omaž Svetoj Anastasiji (VIDEO, FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

pesma na BLAGOVESTI

MAJKA 11 DECE SNIMILA PESMU O MAJCI SVETOG SAVE! Maja Kovačević: Ovo je omaž Svetoj Anastasiji (VIDEO, FOTO)

Srbija -

U okviru duhovno prosvetiteljske akcije čiji je Maja direktor, pred Vaskrs izlazi i pesma „Glas Srbije“ koju izvode Katarina Božić i Dušan Svilar u aranžmanu Aleksandra Sofronijevića

Danas su Blagovesti i ovaj veliki praznik će se, pored ostalog, proslaviti u čast i slavu 826 godina od postriga Svete Anastasije, majke srpskog naroda, majke Svetog Save, Stefana i Vukana, i supruge velikog župana Nemanje u monaštvu Svetoga Simeona.

Na praznik Blagovesti veliki vladari su primali monaški čin i odricali se svega ovozemaljskog zarad carstva nebeskog.

U okviru duhovne, prosvetiteljske i misionarske akcije „Zavoli, voli! Obnovimo sebe! Glas Srbije!“ snimljena je i baš na ovaj veliki i značajni dan biće puštena u etar pesma ,,Majka Svetoga Save“.

Ovo muzičko delo, koje je samo jedno u nizu sličnih, sa svojih 11 Srpčića izvodi srpska heroina i majka Maja Kovačević. To je, zapravo, njen dug i omaž srpskoj svetoj majci Anastasiji, gorostasnoj pojavi u srpskoj duhovnosti i ženi kojoj je Maja posvetila dobar deo svog kreativnog rada, kako u muzičkom tako i u literarnom obliku.

Za taj svoj rad, a i za mnogo toga drugog, Maja je na Sretenje ove godine nagrađena Zlatnim ordenom za hrabrost i istrajnost od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Govoreći o svom novom projektu Maja, koja je do sada na desetine svojih pesama posvetila velikanima srpske istorije i najinteresantnijim „ikonama“ pravoslavlja kaže: „Velika radost je što kroz pisanu reč i muziku možemo da se prisetimo majke Anastasije koja je zaštitnica svih srpskih majki i istovremeno zavet da u vremenu koje je pred nama srpske majke budu slične u dušama svojim ovoj svetoj ženi, princezi, vladarki, a naposletku i monahinji koja se svega odrekla zarad svog naroda i možda na jedan neobičan način, koji nije ustaljen u srpskom narodu, krenula stopama svoga sina Svetog Save, i ona i njen suprug veliki župan Nemanja“.

Maja Kovačević
foto: Privatna Arhiva

U okviru duhovno prosvetiteljske akcije čiji je Maja direktor, pred Vaskrs izlazi i pesma „Glas Srbije“ koju izvode Katarina Božić i Dušan Svilar u aranžmanu Aleksandra Sofronijevića.

Pesma majci Svetog Save snimnjena je u AK Sound studiju, a spot je urađen u manastiru Svetog Nikole, Bogogorodičinom manastiru u Kuršumliji i manastiru Studenici. Maja poziva sve naše čitaoce da pogledaju njenu novu pesmu i zaprate njen jutub kanal Zavoli, voli! Glas Srbije!

Na adresi: https://youtu.be/YGZT1OuSwjM poslušaju novu pesmu. Duhovnik misionarske, duhovno-prosvetiteljske akcije Zavoli, voli! Glas Srbije! je protojerej Aleksandar R. Stojiljković.

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track