PSEĆE CARSTVO PORED DRINE: Izložba pasa u etno-selu Sunčana reka (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

GORNJA KOVILJAČA

PSEĆE CARSTVO PORED DRINE: Izložba pasa u etno-selu Sunčana reka (FOTO)

Srbija -

GORNJA KOVILJAČA - Druga međunarodna izložba pasa svih rasa C.A.C.I.B. koju je u nedelju na obali Drine u etno-selu "Sunčana reka" organizovalo Kinološko društvo Loznice još jednom je potvrdila koliko je raznolik pseći svet i da najbolji čovek prijatelj može biti malen, u "džepnom" izdanju, ali i veoma veliki. Posle dve godine pauze, zbog kovida, na isto mestu došli su vlasnici pasa i njihovi ljubimci samo ovoga puta u još većem broju da vide ko će kako biti ocenjen i kome će pripasti pehari i zvanje najlepših u njihovim kategorijama.

izložba pasa
foto: Kurir/T.I.

Prema rečima Saše Spasojevića iz lozničkog Kinološkog društva, osim izlagača iz svih nekadašnjih jugoslovenskih republika došli su i iz Mađarske, Litvanije, Rumunije, Bugarske, čak jedan i iz SAD i to u velikom broju.

izložba pasa, Gornja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

"Veoma smo zadovoljni jer u odnosu na prethodnu izložbu održanu 2019. imamo prijavljeno 110 rasa, 25 više nego tada, a tu je i 50 odsto više pasa nego tada tako da ih je sada u katalogu 395 ukupno. Vreme nas je poslužilo, nema kiše, mada jeste malo hladnije, ali to nikome ne smeta i sve protiče kako treba. Imamo odlične uslove na 'Sunčanoj reci', devet prostranih ringova, sa devet sudija, a spremili smo veliki broj pehara i nagrada za najuspešnije učesnike izložbe", kazao je on i naglasio dobru podršku Grada Loznice i saradnju sa Turističkom organizacijom grada.

izložba pasa, Gornja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

Najviše je na izložbi bilo rotvajlera, nemačkih ovčara i kane korso dok su mnoge rase imale po jednog predstavnika. Pre izlaska pred sudije kao da su više treme imali vlasnici nego njihovi četvoronošci koji su se više, ili manje trudili da ostave što jači utisak i dobiju što bolju ocenu. Prvi put je na "Sunčanu reku" došao Zoran Gajić iz Rume koji je doveo svog devetomesečnog dalmatinca po imenu Dante.

izložba pasa, Gornja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

"Došli smo da se družimo i posetimo izložbu. Mesto je odlično, organizacija dobra, a ljudi veoma prijatni. Danteu je ovo treća izložba, on je jako dobar pas. Ova rasa je popularna iz čuvenog crtaća '101 Dalmatinac', mnogo vole da se maze, da su u društvu vlasnika, ponašaju se kao mala deca sa kojom se odlično slažu", priča vlasnik, a čim je rekao psu da treba da se fotografišu Dante je počeo da pozira.

izložba pasa, Gornja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

Jedan od danas sigurno najfotografisanijih pasa bila je kraljevska pudla Alisa stara 17 meseci. Nema ko nije uzeo da je uslika, ili da pozira pored nje, a ona je to sve mirno podnosila bez ijednog znaka nervoze.

izložba pasa, Gornja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

"Za izložbu smo odabarali frizuru modifikovani kontinental klip, a ima ih više. Da se Alisa ovako dotera potrebno je oko šest sati i još svaki put da se očešlja i još malo sredi pre izlaska u ring. Ovi psi imaju savršen karakter i jako su poslušni. Ona sve stoički izdrži, kupanje, šišanje, češljanje, dobri su sa psima, mačkama i decom, ali su teški i mnogo skupi za održavanje. Ovo nam je četvrta izložba i ako dobijemo titulu CAC postaćemo šampion Srbije", kaže njena vlasnica Sanja Jelovac iz Šida i dodaje da je slikana najmanje "stotine puta".

izložba pasa, Gornja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

Mnogi Lozničani, ljubitelji životinja, iskoristili su priliku da posete izložbu pasa svih rasa, vide svu raznovrsnost psećeg sveta, a ko zna, možda nego odluči da i sam nabavi nekog ljubimca pa se dogodine pojavi na trećoj izložbi pored reke Drine.

izložba pasa, Gornja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track