PRIJEM ZA OSVAJAČICE KUPA SRBIJE: Palma: Ženski rukometni klub Jagodina je naš najuspešniji sportski kolektiv!
Foto: Grad Jagodina

SPORTSKI USPEH

PRIJEM ZA OSVAJAČICE KUPA SRBIJE: Palma: Ženski rukometni klub Jagodina je naš najuspešniji sportski kolektiv!

Srbija -

Ženski rukometni klub Jagodina osvojio je poslednjih godina osam titula uzastopno, dva prvenstva Srbije, tri Kupa Srbije, da Super kupa Srbije i Sverspski kup, odnosno svi pehari i zlatne medalje sa svih osam poslednjih elitnih srpskih takmičenja stigli su u Jagodinu. Poslednja je titula Kupa Srbije i tim povodom je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio prijem u Skupštini grada Jagodine.

- Vi ste najuspešniji sportski kolektiv u Jagodini, uključujući i bivše Svetozarevo, svih vremena. Posebno vam se na tome zahvaljujem. Ove visoke rezultate postigle ste i zahvaljujući čoveku koji se bavio sportom i zna šta je sport, a sada non-stop prati vaše treninge i utakmice. To je Aleksandar Miladinović, predsednik Ženskog rukometanog kluba Jagodina - istakao je Dragan Marković Palma i dodao:

Dragan Marković Palma
foto: Grad Jagodina

- Poštovane rukometašice - šampionke čast mi je da, po ne znam koji put, priredim prijem povodom vašeg velikog uspeha - trijumfa u Kupu Srbije. Teško je u sportu u kontinuitetu postizati visoke rezultate, a pritom se svake godine menjaju generacije: neke rukometašice su odlazile, druge dolazile, a jedna se posle devet godina igranja u Francuskoj vratila u Jagodinu. Mi smo uvek znali da nagradimo ovako visoke rezultate, neće izostati adekvatna nagrada ni ovoga puta. Dobro je kada osvojiš jednu titulu, a još bolje kada osvojiš duplu titulu. Ja sam siguran da će biti i ta druga titula. Imamo i četiri rukometašice u repezentaciji i to je veliki uspeh. Kada je u pitanju sport u našem gradu, mi koji smo sada na vlasti, nikada nećemo smanjiti budžet za sport, već ćemo ga, iz godine u godinu, uvećavati i mi smo jedini grad koji sve sportske klubove i sve discipline na teritoriji grada finansira iz budžeta grada.

Dragan Marković Palma
foto: Grad Jagodina

Aleksandar Miladinović, predsednik ŽORK Jagodina je i ovom prilikom istakao ulogu grada Jagodine u postizanju visokih rezultata ovog uspešnog kluba. - Naš klub je igrao pet finala kupa, od toga je osvojio četiri pehara. Mi sportski radnici znamo da kažemo da nema uspeha bez menadžera i sponzora. Ali, u ovom slučaju nije bitan toliko ni menadžer, ni sponzor. Mi nemamo sponzora, ali imamo Skupštinu grada Jagodine na čelu sa predsednikom, koji je svaki uspeh našeg kluba znao da nagradi - rekao je Miladinović.

Trener ŽORK Jagodina Dragan Markov koji je i deo stručnog štaba reprezentacije Srbije rekao je da će se potruditi da njegov tim ovu sezonu ponovo završi sa duplom krunom, odnosno da nakon plej ofa osvoji i prvenstvo Srbije. Kapiten ŽORK Jagodina Jelena Gojković zahvalila se gradu na podršci i najavila osvajanje titule državnog šampiona treći put za redom. Draganu Markoviću Palmi je uručena zlatna medalja i pehar osvajača Kupa Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track