BAKA JELI ODUZELI PENZIJU: Izgradila na desetine vrtića i odmarališta, a sada proživljava teške dane, KNJIGA JOJ "DOŠLA GLAVE"
Foto: Ustupljena fotografija/RINA

NEVOLJE LegendarnE ČačankE

BAKA JELI ODUZELI PENZIJU: Izgradila na desetine vrtića i odmarališta, a sada proživljava teške dane, KNJIGA JOJ "DOŠLA GLAVE"

Srbija -

Legendarna Čačanka, Jela Surudžić, proživljava izuzetno teške dane jer su joj zbog izgubljenog sudskog spora sa računa skinuta sva novčana sredstva i zaplenjena penzija. Ona je žena čije ime je crvenim slovima upisano u istoriji grada Čačka, jer dok je ona bila na čelu Predškolske ustanove izgrađeno je čak deset vrtića u gradu na Moravi, ali i odmarališta u Ulcinju.

Кao jedan od najvećih pregalaca Jela Surudžić odlikovana je najvećim republičkim i gradskim priznanjima, a pre osam godina odlučila je da izda knjigu o vremenu kada se radilo i gradilo. Ali, knjiga pod nazivom „Zublja koja zrači” umesto da bude trag u večnosti za Jelu je postala kamen oko vrata.

Čačak, Jela Surudžić
foto: Ustupljena fotografija/RINA

Naime, autor knjige je protiv Jele Surudžić poveo sudski spor jer mu ona navodno nije isplatila ceo honorar. Na žalost ona je ovaj spor izgubila, a da bi troškovi i potraživanja bili namireni u celu ovu priču umešali su se i izvršitelji.

Sa svih raspoloživih računa Jeli su odjednom skinuta sva sredstva iako je naplata trebalo da se vrši putem uzimanja trećine penzije.

Jela je praktično ostavljena bez sredstava za život i praktično preživljava od pomoći dobrih ljudi koji nikada nisu zaboravili šta je sve ova vredna žena uradila i ostavila iza sebe.

Čačak, Jela Surudžić
foto: Ustupljena fotografija/RINA

Ipak, da se svako dobro u životu dobrim vraća, potvrđuje i rešenost gradskog rukovodstva da nađe način kako bi Jeli pomogli da se reši dugova, a akciju prikljupljanja novca za Jelu već su se uključili brojni Čačani koji su bezbrižno odrastali u vrtićima i odmaralištima koji su izgrađeni zahvaljujući neiscrpnoj energiji i ljubavi upravo Jele Surudžić. Suma koja je neophodna kreće se oko 4.000 eura.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track