IZABRANO NAJTVRĐE VASKRŠNJE JAJE: Takmičenja kod stare lozničke crkve (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

vaskrs u srbiji

IZABRANO NAJTVRĐE VASKRŠNJE JAJE: Takmičenja kod stare lozničke crkve (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, kod lozničke Crkve Pokrova Presvete Bogorodice danas su održana dva izbora, za najlepše i najtvrđe vaskršnje jaje.

Okupilo se dosta dece koja su želela da provere čije našarano i obojeno jaje je najtvrđe, ali su pre početka nadmetanja morala sačekati da tročlani žiri u jakoj konkurenciji izabrene najlepše jaje. Zadatak nije bio lak, ali je na kraju odlučeno da prvo mesto pripadne Nađi Jović, učenici sedmog razreda iz Banje Koviljače, koja je na vaskršnjem jajetu nacrtala petogodišnju Bogorodicu, drugoplasirano jaje imala je Maša Stefanovski, sa nacrtanom Crkvom u Tršiću, koja je šesti razred OŠ ‘’Kadinjača’’, kao i njena vršnjakinja Milica Aleksić čije jaje je zauzelo treće mesto.

Sve tri devojčice bile su odsutne pa će im naknadno biti urečene nagrade od tri, dve i hiljadu dinara. Takmičenje u izboru za najjače lozničko vaskršnje jaje okupilo je oko četrdesetak učesnika, svih uzrasta, od predškolaca do starijih osnovaca i bilo je vrlo uzbudljivo i neizvesno. Na kraju je najviše razloga za radost imala desetogodišnja Milica Antić, učenica četvrtog razred ‘’Kadinjače’’ koja je trijumfovala u finalu gde se sastala sa predškolcem Arsenijem Jančićem koji je, inače, ponovio prošlogodišnji rezultat. Njoj su pripali tri hiljade dinara i ikona.

Loznica, Uskrs, Vaskrs, Uskršnja Jaja, takmičenje, tucinijada
foto: Kurir/T.Ilić

Prema njenim rečima, ona je na takmičenje došla sa prvim jajetom koje je uzela kod kuće i nije očekivala ni da će daleko dogurati, a o pobedi nije uopšte sanjala.

1 / 6 Foto: Kurir/T.Ilić

- Prošle godine sam odmah ispala tako da nisam nešto posebno očekivala, ali se pokazalo da je moje jaje pobedničko – kazala je nasmejana pobednica koja je, kako pravila nalažu, svoje jaje onda polomila i probala pred svima.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track