FEŠTA U ALEKSANDROVCU: Vinari i turisti uživali u degustaciji vina
Foto: Kurir/Ž.M.

MEĐUNARODNI FESTIVAL VINA župa 2022

FEŠTA U ALEKSANDROVCU: Vinari i turisti uživali u degustaciji vina

Srbija -

ALEKSANDROVAC - Međunarodni Festival vina “Župa 2022” održan je u svečanoj sali “Župski dvor” u Aleksandrovcu, u krugu Industrije konfekcije i pozamanterije “Župljanka”.

Brojni izlagači predstavili su svoje najbolje proizvode i usluge i hiljadama posetilaca omogućili degustaciju. Pored vinarija iz Rasinskog okruga – župskih, trsteničkih i varvarinskih, pojavili su se proizvođaći “božanskog napitka” iz drugih delova Srbije, ali i iz inostranstva – Crne Gore, Bugarske i Rumunije.

Kruševac, festival vina, Župa 2022
foto: Kurir/Ž.M.

Svoje proizvode su promovisali i preduzetnici iz oblasti prehrambene i drvoprerađivačke industrije i turizma i ugostiteljstva, kao i učenici Srednje škole “Sveti Trifun” iz Aleksandrovca.

Među više hiljada posetilaca primećeni su gosti iz obližnjih turističkih centara – Vrnjačke Banje i Kopaonika, a među njima i veliki broj Beograđana, koji su bili oduševljeni programom ove manifestacije.

Kruševac, festival vina, Župa 2022
foto: Kurir/Ž.M.

Za vreme festivala održana su dva predavanja za vinare i vinoigradare - “Fitoplazme Srbije, juče, danas, sutra”, predavač prof. dr Bojan Duduk i “Plan prezentacije vinarija po vinogradarskim rejonima sa aspekta vinskog turizma”, predavač Saša Paunović.

Po završetku Festivala organizovana je i komercijalna manifestacija Vinsko veče, svečana večera, uz vrhunska župska vina, i orkestar Medeni.

Turistička organizacija Aleksandrovac je bila odličan organizator, pokrovitelj manifestacije je opština Aleksandrovac, a prijatelji Udruženje vinara Župe i Udruženje vinara “Tri Morave”.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track