MA JE LI MOGUĆE: Kraljevčani neslavni rekorderi u neplaćanju komunalnih usluga, Čistoći duguju više od milion evra
Foto: Shutterstock

ogromna dugovanja

MA JE LI MOGUĆE: Kraljevčani neslavni rekorderi u neplaćanju komunalnih usluga, Čistoći duguju više od milion evra

Srbija -

KRALJEVO - Da su Kraljevčani rekorderi u neplaćanju komunalnih usluga u ovom delu Srbije, svedoči i podatak objavljen pred prvomajske praznike da građani ovog grada Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća“ duguju čak 140 miliona dinara.

Po rečima Novice Lišanina, direktora kraljevačke „Čistoče“, fizička, pravna lica i preduzetnici ovom preduzeću duguju pomenuti iznos za odnošenje smeća, zakup grobnih mesta i parkiranje vozila na teritoriji grada.

- Plaćanje računa koje mi šaljemo je, možda, najjeftinija obaveza koju građani imaju. Za stan od , recimo, 65 kvadrata, račun za odnošenje smeća na kvartalnom nivou iznosi od 750 do 800 dinara. Za sada izbegavamo da tužimo naše građane, pa zato šaljemo opomene, ali ćemo, izgleda, u nekom trenutku morati da iskoristimo i tu nepopularnu meru, kaže Lišanin.

On kaže da građani koji imaju dugovanja za neku od usluga, sa ovim preduzećem mogu da potpišu ugovor o reprogramu duga, što je više nego korektno sa njihove strane.

- Građani koji dođu kod nas, mogu da potpišu taj ugovor, pri čemu im se polovina duga otpisuje a, zavisno od visine duga, drugu polovinu mogu da plate u jednakim mesečnim ratama. Svaki račun koji pošaljemo sadrži QR kod, pa građani mogu da ga plate elektronski ili, ukoliko nisu upoznati sa (n)ovom tehnologijom, na šalteru i kod naših inkasanata na terenu, navodi Novica Lišanin.

Iz ovog preduzeća, inače, apeluju na građane da svoja dugovanja izmire u najkraćem mogućem roku, kako kraljevačka „Čistoća“ ne bi morala da pribegne nepopularnim merama i svoja potraživanja naplati sudskim putem ili uz pomoć izvršitelja.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja